Aktivera din mediaspelare med aktiveringskod

OBS!

Aktiveringskoden är aktiv i 2 timmar sedan byts den ut mot en ny kod och den gamla koden går då inte att använda längre.

Aktivering av mediaspelare

Efter slutförd installation av en mediaspelare visas följande bild visas på skärmen. Har du inte installerat din mediaspelare så hittar nedan.

Installationsguider för alla mediaspelare hittar du här

OBS Koden på bilden nedan är endast ett exempel.

Det finns två sätt att aktivera en mediaspelare till sitt konto.
Antingen så lägger du till en ny plats som du aktiverar skärmen till eller så använder du en plats som redan finns upplagd i systemet och kopplar spelaren mot den platsen
Klicka på flikarna nedan för att välja.

Skapa plats och aktivera  Aktivera till befintlig plats
  1. Börja med att logga in på ditt konto.
    Du kan logga in här.
  2. Klicka på Lägg till skärmar nere till vänster. Aug-14-2019_10-33-00.gif
  3. Ange platsnamn och adress där skärmen sitter.
    Platser skapas för att på ett enkelt sätt identifiera vilken skärm man publicerar till. Enkelt uttryckt kan man säga att varje plats identifierar en skärm där varje skärm har en mediaspelare kopplad till sig. Aug-14-2019_10-34-29.gif
  4. Lägg till den skärmlayout som du vill använda eller skapa en ny.
    Du kan läsa om hur skärmlayouter fungerar och hur du skapar egna skärmlayouter här.
  5. Välj om skärmen skall ingå i en grupp eller ej.
    Grupper avänds för att publicera samma innehåll till flera platser samtidigt. Du kan läsa mer om grupper här.
  6. Välj aktivera ny spelare och skriv in aktiveringskoden som du har fått upp på skärmen och klicka på spara.
  7. Klicka på spara & avsluta

Aktivering klar!

Nu är skärmen aktiverad och du kan börja använda den. Guider om hur du publicerar material hittar du i hjälpcentret här.