Heartbeat - Skapa övervakning av mediaspelare

Heartbeat

Heartbeat är en funktion där man kan skapa heartbeat-listor över alla inkopplade mediaspelare på kontot. Alla mediaspelare som ingår i en heartbeat-lista rapporterar in om de stöter på något fel, t.ex att mediaspelaren inte kan koppla upp mot nätverket, och rapporterar detta till utvalda användares e-postadresser.

Skapa en heartbeat-lista

1. Välj Heartbeat från huvudmenyn genom att klicka Meny > Heartbeat. Dyker inte detta alternativ upp i menyn har du inte rättighet att se denna funktion i PLAYipp Manager. Ta då kontakt med din administratör för kontot.

2. Skapa en ny Heartbeat-lista genom att klicka på +-knappen uppe till höger.
  3. Namn: Börja med att ge Heartbeat-listan ett namn (det kan exempelvis vara vart mediaspelarna är placerade eller vilka som ansvarar för dem)
  4. Kontaktförsök: Antal mailpåminnelser för varje mediaspelare som går offline
  5. Nedtidsgräns: Tiden som en mediaspelare ska vara offline innan den blir inrapporterad som trasig. Denna tidsgräns bör vara minst 20 minuter då störningar i framförallt trådlös kommunikation kan förekomma.
  6. Heartbeat aktiv: Under vilka dagar som övervakningen av valda mediaspelare ska vara aktiv.
  7. Meddela från klockan / Meddela fram till klockan: Mellan vilka tider som felrapporteringsmail ska skickas till ansvariga användare.
  8. Lägg till kontakt: Användare som ska få information om att en mediaspelare har blivit inrapporterad som trasig.

9. Email: Addera användares e-postadresser. Dessa användare får information om när en mediaspelare har blivit inrapporterad som trasig.
  10. Flik / Mediaspelare: Välj vilka mediaspelare som ska ingå i heartbeat-listan och ska övervakas.

11. Inkludera: Klicka i checkboxen för inkludera för att inkludera mediaspelaren i aktuell heartbeat-lista.
  12. Strukturval: Välj mellan grupper, platser och layouter.
  13. Spara: Spara och aktivera heartbeat-listan.