Heartbeat - Skapa övervakning av mediaspelare

Heartbeat är en funktion för att övervaka sina skärmar och mediaspelare. Man får ett mejl när skärmen/mediaspelaren är offline så att man har möjlighet att åtgärda felet så snabbt som möjligt. Alltså när mediaspelaren har tappat kontakten med sin strömkälla alternativt att den har tappat kontakten med nätverket. Det går att skapa flera listor så att man kan ange olika ansvariga kontaktpersoner för olika skärmar/mediaspelare.
Om du inte har detta alternativet i PLAYipp manager så har du inte rättigheter för det. Var vänlig ta kontakt med din PLAYipp administratör för kontot.

Skapa en heartbeat-lista

1. Välj Skärmar > Heartbeat

2. Skapa en ny heartbeat-lista genom att klicka på den blå +knappen uppe till höger.

3. Inställningar:
    Nu är det dags att konfigurera inställningarna för din lista.
    1. Börja med att ge din lista ett namn. Har man flera listor över olika regioner till exempel så är det bra att ha regionen som namn på listan.
    2. Välj språk på mejlet som skall skickas ut.
    3. Kontaktförsök är så många påminnelser som kommer att skickas ut till vald e-post adress för varje spelare som går offline.
    4. Nedtidsgräns är hur lång tid mediaspelaren skall vara offline innan det skickas ut mail. Vi rekommenderar att inte ha denna under 20 minuter då temporära avbrott på några minuter är vanligt, speciellt om man använder sig av en trådlös uppkoppling.
    5. Ställ sedan in mellan vilka tider det skall skickas ut mail.
    6. Lägg sedan till en kontakt som skall få mejlet när en spelare är offline.
  4. Mediaspelare:
    Klicka på fliken mediaspelare och välj vilka mediaspelare som skall ingå i listan och övervakas.
    På vänster sida kan du välja alla spelare som ingår i grupper, platser eller mediaspelare som har en speciell skärmlayout.