Prioritet

Vill du schemalägga att endast ett eller flera objekt ska visas under en specifik period utöver dem redan befintliga objekten i spellistan så ska du använda prioriteter och schemaläggningar tillsammans. Exempel skulle kunna vara en lunchmeny mellan 10-13 på vardagar eller information om det skall vara brandövning på fredag.

Prioritet fungerar genom att bara visa de aktiva objekten med den hösta prioritetsnivån. Tar man bort objektet eller om schemaläggningen avslutats så kommer prioritetsnivån sjunka till nästa nivå med aktiva objekt.

Man kan även sätta lägre prioritetsnivå på objekt. Detta kan vara bra om man alltid sätter scheman på objekt. Går schemaläggningen ut på alla standardobjekt så kan man då ha ett objekt som fallback så att man är säker på att det alltid visas något på skärmen.

1. För att ändra prioritetsnivå på ett objekt så för du muspekaren över ett objekt i spellistan och klickar på de tre grå prickarna som kommer fram och väljer "Ändra prioritet"
  2. Välj prioritetsnivån i listan som kommer upp.
  3. När du ändrat prioritet på ett eller flera objekt så kommer det finnas avskiljare som indikera vilka objekt som visas och vilka som är avstängda.

Som standard finns dessa tre prioritetsnivåer att välja mellan:

Standard: Standardnivån som alla nya objekt får.

Prioriterad: Ett steg högre än standardnivån, om man sätter objekt som "Prioriterad" så kommer endast de att visas.

Fallback: Ett steg lägre än standardnivån, visas om inget annat objekt är aktivt i spellistan.