Samsung SSSP3 - Felsöknings av nätverk

• Materialet uppdateras inte på skärmen.
  • Det står ”Connection lost” i vissa ytor eller alla ytor.
  • Det visas tre röda cirklar på skärmen vid uppstart.

Trådbunden anslutning (Ethernet) Trådlös anslutning (Wi-Fi)

Visas 3 gröna cirklar på skärmen när den startar upp har mediaspelaren anslutning till PLAYipps servrar och problemet är skall vara löst.

1. Starta om skärmen genom att trycka på power off och sedan power on på fjärrkontrollen.

2. Kontrollera att alla sladdar är ordentligt in-kopplade i skärmen.

3. Kontrollera att eventuell hubb, switch eller router är anslutna och inkopplade ordentligt. Du lokaliserar i de flesta fall någon av ovan nämnd i andra änden av nätverkssladden som går ifrån mediaspelaren.

4. Kontrollera att mediaspelaren använder ett trådat nätverk genom att navigera till:
    Home > Fler inställningar > Nätverk > Nätverksinställningar
    Välj då trådad.

5. Om skärmen får anslutning till nätverk enligt punkt 4 men fortfarande inte uppdaterar innehållet på skärmen:
    Navigera till: Home > ändra URL. Byt ut den som är inskriven mot samsung.playipp.com (https://samsung.playipp.com)

6. Om mediaspelaren ändå inte lyckats få uppkoppling så kan det bero på att det krävs någon typ av nätverkskonfiguration. Det kan t.ex. vara att nätverket kräver att spelaren har fast/statisk IP-adress, att nätverket går igenom en proxyserver eller att nätverket kräver att man verifierar MAC-adressen manuellt. Kontakta er interna IT- /nätverksavdelning för vidare konsultation.

7. Får inte mediaspelaren nätverksuppkoppling när du genomfört punkterna ovan så måste IT-ansvarig kontrollera följande: