Skapa en Input-källa och publicera en Input-Widget

Skapa, konfigurera och publicera informationen i en Input

Denna artikel går igenom hur man skapar en Input och presenterar informationen i en Input genom en Input-Widget.

Att skapa en Input är ett enkelt sätt att samla in information från verksamheten och presentera detta i en yta på en eller flera skärmar samtidigt. Alla kan vara en Input-användare och uppdatera informationen i en Input och därigenom informationen i en Input-widget. En Input-användare behöver inte logga in i PLAYipp Manager utan kan uppdatera informationen genom länkar som skickas i givna intervall till bestämda e-postadresser.

Denna artikel går igenom steg för steg hur man sätter upp en Input, bjuder in Input-användare samt hur man kan presentera Input-källan genom olika Widgets.

Sektionsindelning:

Skapa en Input

1. Steg 1

Klicka på "Skapa ny Input" från huvudmenyn under sektionen Innehåll. Dyker inte detta alternativ upp har du inte rättigheter att skapa en ny Input.

2. Steg 2

Följ guiden för att skapa en ny Input steg för steg. Följande Input går att skapa

TYPER AV INPUT SOM GÅR ATT SKAPA

BLOGG

En Blogg-Input samlar in blogginlägg från Input-användare. Inläggen kan visas genom en blogg-widget. En blogg Input kan användas för att samla in händelser för olika avdelningar på ett företag eller att personer ute på fältet kan rapportera in intressanta händelser.

Varje blogginlägg kan innehålla text, bild och avsändare och den som publicerar ett blogginlägg kan även välja när blogginlägget ska publiceras i bloggen.

MÅLTAL

En Måltal-Input samlar in aktuellt värde för en specifik KPI eller målsättning som går att mäta med en siffra. Alla värden som samlas in från Input-användarna kan presenteras på en mängd olika sätt genom widgeten Måltal.

Enheten för ett måltalsvärde går att ange hur man vill, t.ex 10 000 golfbollar där 10 000 är måltalet och "golfbollar" är enheten.

NOTISER

En Notiser-Input samlar in information om vad som händer i verksamheten. Notiser kan vara besökare som kommer vissa dagar, leveranser, uppgifter som ska utföras m.m. Notiser kan presenteras genom en mängd olika notis-widgets.

VÄLJ KONTAKTPERSON

Det kan endast finnas en ansvarig kontaktperson för varje Input. Tänk på att en Input kan presenteras på olika sätt genom olika Input-widgets och användas till olika ytor och i flera layouter.

Kontaktpersonens uppgifter infogas i varje Input-mail som går ut till en Input-användare. Intervallerna för ett input-mail sätts upp i guiden vid skapandet av en ny Input. Kontaktpersonen får också information om en Input-användare väljer att avregistrera sig som Input-användare vilket varje Input-användare kan utföra genom att klicka på en länk som följer med varje Input-mail.

BJUD IN INPUT-ANVÄNDARE

Varje Input kan ha ett obegränsat antal Input-användare registrerade till sig. Varje Input-användare som adderas till en Input får följande information utskickad till sig via E-post:

• Inbjudan till aktuell Input
  • Inloggningsuppgifter till PLAYipp Manager. Input-användaren kan endast uppdatera informationen i aktuell Input och kan inte utföra eller se annan inforamtion som ligger på kontot.
  • Input-mail där användaren får möjlighet att uppdatera informationen i en Input utan att behöva logga in i PLAYipp Manager. Varje Input-mail innehåller en länk som användaren kan klicka på och uppdatera informationen i en Input. Länken slutar att fungera när ett nytt Input-mail skickas ut till användaren.

Om Input-användaren finns registrerad på ett annat PLAYipp Manager-konto och även blir inbjuden till aktuell Input kommer Input-användaren först att behöva bekräfta att hen även vill ansöuta sig till det nya kontot och vara delaktig som Input-användare. Inget av de tre ovanstående mailen kommer att skickas till Input-användaren förrens det finns en anslutningsbekräftelse.

Publicera en Input-widget

Navigera till Huvudmeny > Publicera > Välj plats eller grupp > Välj yta > Klicka på + Lägg till. Välj sedan en widget som använder sig av Input som källa.