Widgets är en kategori av innehåll som automatiskt uppdateras. Det kan till exempel vara väder, klockor, RSS-flöden och kalendrar.

Alla widgets sätts upp och på samma. Så vi kommer bara gå igenom hur man sätter upp en klocka & datum widget nedan. Det finns dock 3 undantag, Blogg, Notiser och Måltal kräver att man skapar en källa för att använda. Du kan läsa mer information om dessa källor här.

Om ni saknar en widget mot ett informationssystem, ekonomisystem, informationskanal eller andra system kan en unik widget skapas. Om en sådan widget önskas ta kontakt med er återförsäljare eller lämna ett ärende till oss så så kan vi ta fram ett förslag på detta.

Alla Widgets hittar du genom att klicka +lägg till när du är inne i en spellista.

1. Välj mall
    När du valt att lägga till en widget så kommer du få välja en mall att använda. Du kommer i nästa steg kunna ändra utseendet på denna mall så det passar med era färger och innehåll.

2. Redigera Inställningar
    Nu får du redigera inställningarna för din widget. På vänstersidan finns inställningar för alla delar i widgten som du kan anpassa.
    Storleken på förhandsgranskningen till höger anpassar sig till den ytan som du valt och kan därav se olika ut från exemplet nedan.

3. Namnge och spara
    Ge din widget ett namn som kommer synas i spellistan och välj en mapp som den skall sparas i.

4. Schemalägg
    Du får nu valet om du skall schemalägga när din widget skall visas. Du kan läsa mer on schemaläggning här