Widgets är en kategori av innehåll som automatiskt uppdateras och har en färdig grafisk mall som man kan redigera för att anpassa utseendet. Exempel på widgets är väder, klockor, RSS-flöden och kalendrar.

Alla widgets går att redigera på samma vis. Så vi kommer bara gå igenom hur man sätter upp och redigerar en klocka & datum widget nedan. Det finns dock tre undantag, blogg, notiser och måltal kräver att man skapar en källa och att en användare manuellt uppdaterar informationen. Du kan läsa mer om dessa källor här.

Om ni saknar en widget mot ett informationssystem, ekonomisystem eller andra system kan en unik widget skapas. Om en sådan widget önskas var vänlig ta kontakt med er återförsäljare eller kontakta oss på PLAYipp för att få en estimering.

Alla widgets hittar du genom att klicka på "+Lägg till" när du är inne i en spellista.

1. Välj mall
    När du valt att lägga till en widget så kommer du att få välja en mall att använda. Du kommer i nästa steg kunna ändra utseendet på denna mall så det passar med era färger och innehåll.

2. Redigera inställningar
    Nu får du redigera inställningarna för din widget. På vänstersidan finns inställningar för alla delar  som går att anpassa.
    Storleken på förhandsgranskningen till höger anpassar sig till den ytan som du valt och kan därav se olika ut från exemplet nedan.

3. Namnge och spara
    Ge din widget ett namn som kommer att synas i spellistan och välj en mapp som den skall sparas i.

4. Schemalägg
    Du får nu schemalägga när din widget skall visas. Du kan läsa mer om schemaläggning här