PLAYbox - Felsöknings av nätverk

• Materialet uppdateras inte på skärmen.
  • Det står ”Connection lost” i vissa ytor eller alla ytor.
  • Det visas tre röda cirklar på skärmen vid uppstart.
Trådbunden anslutning (Ethernet) Trådlös anslutning (Wifi)

Visas 3 gröna cirklar på skärmen när den startar upp har mediaspelaren nätverksanslutning och problemet är löst.

1. Starta om din mediaspelare.

2. Verifiera att lamporna bredvid nätverksingången på spelaren lyser och/eller blinkar. Lyser en av lamporna med ett fast sken så har den anslutning/signal till en router. Om den andra lampan också blinkar så betyder det att den skickar och/eller tar emot data.
    Om ingen av lamporna tänds eller om det är endast är sporadiska blinkningar av någon av lamporna, så är det något som gör att spelaren inte får nätverksuppkoppling eller signal.

3. Kontrollera att eventuell hubb, switch eller router är anslutna och inkopplade ordentligt. Du lokaliserar i de flesta fall någon av ovan nämnd i andra änden av nätverkssladden som går ifrån mediaspelaren.

4. Om mediaspelaren har en eller två av lamporna igång men ändå inte lyckats få uppkoppling så kan det bero på att det krävs någon typ av nätverkskonfiguration. Det kan t.ex. vara att nätverket kräver att mediaspelaren har fast/statisk IP-adress, att nätverket går igenom en proxyserver eller att nätverket kräver att man verifierar MAC-adressen manuellt. Kontakta er interna IT- /nätverksavdelning för vidare konsultation.

5. Får inte mediaspelaren nätverksuppkoppling när du genomfört punkterna ovan så måste IT-ansvarig kontrollera följande: