PLAYport - Felsökning av nätverk

• Materialet uppdateras inte på skärmen.
  • Det står ”Connection lost” i vissa ytor eller alla ytor.
  • Det visas tre röda cirklar på skärmen vid uppstart.

Trådbunden anslutning (Ethernet)Trådlös anslutning (Wi-Fi)

Visas 3 gröna cirklar på skärmen när den startar upp i har mediaspelaren nätverksanslutning till våra servrar och problem borde vara löst.

1. Kontrollera att alla sladdar är ordentligt in-kopplade i mediaspelaren.
  2. Starta om din mediaspelare. Dra ur strömsladden ur spelaren eller vägguttaget.
  3. Verifiera att mediaspelaren har en nätverkssladd ansluten. Den kan vara ansluten via en USB-adapter (behövs för PLAYport max/mini) eller direkt in in mediaspelaren (PLAYport HD).
    Dra ur denna och koppla i Ethernet sladden för att verifiera att den är ansluten ordentligt.
  4. Verifiera att spelaren är inställd och använder trådad anslutning.
    Detta verifierar du genom att koppla in ett USB-tangentbord i mediaspelaren och trycka på F2 för att komma till network manager. Har mediaspelaren bara micro-USB portar så följde det med en adapter till USB Type-A. Gäller bara PLAYport max/mini
    Verifiera att mediaspelaren är inställd på wired.  Annars så ändra till wired.
    Backa ur menyn med ESC eller spara inställningarna genom att tycka på F5

5. Gå in i Network Manager (F2) och tryck CTRL + ALT + F12.
    (Menyn kan även nås genom att klicka F6 sedan F12 från spelarappen)
    Välj Ethernet och verifiera så att Ethernet är påslaget.
    Om det är avstängt så slå på det genom att navigera ner till Ethernet och klicka Enter. Navigera till  höger och klicka i "Ethernet Is Enabled/Disabled".
    (Backa ur denna meny med ESC när du är klart)
  6. Om mediaspelaren fortfarande inte ansluter till nätverket, så är det något som gör att spelaren inte får nätverksuppkoppling. Kontrollera så att eventuell hubb, switch eller router är anslutna och inkopplade ordentligt. Du lokaliserar i de flesta fall någon av ovan nämnd i andra änden av nätverkssladden som går ut ifrån mediaspelaren.
  7. Om mediaspelaren ändå inte lyckas få uppkoppling så kan det bero på att det krävs någon typ av nätverkskonfiguration. Det kan t.ex. vara att nätverket kräver att mediaspelaren har fast/statisk IP-adress, att nätverket går igenom en proxyserver eller att nätverket kräver att man verifierar MAC-adressen manuellt. Kontakta er interna IT- /nätverksavdelning för vidare konsultation.
  8. Får inte mediaspelaren nätverksuppkoppling när du genomfört punkterna ovan så måste IT-ansvarig kontrollera följande: Port 80 och 443 måste vara öppen för adresspannet: 192.165.76.0/24 till 192.165.77.0/24 (192.165.76.0 - 192.165.77.255)