PLAYbox - Teknisk specifikation

Synkningsprocessen
PLAYipp har byggts med två grundkoncept i åtanke; enkelhet och säkerhet. Då nätverkssäkerheten ofta är väsentlig i användarnas verksamheter, måste de kunna lita på att PLAYipp varken sprider virus eller huserar säkerhetsrisker. Detta ska ske samtidigt som produkten är enkel att installera och hantera. För att uppnå dessa mål inrättades tidigt följande princip:
En Player (enhet) ska aldrig ta emot någon form av data. Inga undantag.
Enheterna hämtar den data den behöver i stället för att få den skickad till sig. Detta gör att PLAYipp kan leverera en säker tjänst utan att behöva tumma på funktionaliteten. För att få detta att fungera ansluter alla enheter till PLAYipp-servern, där den får informationen den behöver; vad ska spelas, när ska det spelas, osv..
Fjärrsupport
För att ytterligare säkerställa både säkerhet och enkelhet för användarna har ett supportverktyg implementerats, som möjliggör fjärrsupport av alla PLAYboxar. Med hjälp av detta kan supportteamet snabbt finnas till hands om någonting mot förmodan skulle gå snett, oavsett var era enheter befinner sig.
Internet & Driftstörning
Enheterna använder Internet för att hämta uppdateringar samt nytt material. Skulle Internetanslutningen tillfälligt vara nere fortsätter de spela nedladdat material som vanligt.
Nätverk
Wifi. Alla players stöder wi-fi med kryptering via WPA-psk, WPA2-psk (rekomenderas) samt WEP. Det stöder även okrypterat wifi.
Trådbundet För en mer robust Internetanslutning rekommenderas att ni ansluter er Player med trådburen uppkoppling.
Proxy: Alla Players stöder proxyservrar. Ni behöver fylla i er proxyinformation (URL och portnummer).
IP: Alla Players kan använda statisk IP eller DHCP. För statisk IP – fyll i er IP-adress (inklusive nätmask, gateway och åtminstone en DNS-server).
Kryptering: All kunddata skickas krypterad via HTTPS.
Teknisk fördjupning
En PLAYbox är en liten dator som kör en skräddarsydd Linuxdistribution, medan PLAYport kör en anpassad version av Android – båda med egenutvecklad PLAYipp-programvara. Enheterna är uppbyggda runt en säker Linuxkärna och avskalade från alla slags onödiga nätverkstjänster.
Enheterna tar heller aldrig emot data via PUSH eller liknande tjänster, utan hämtar all data via HTTPS. Allt detta gör systemet robust och säkert. Den inbyggda funktionen för enklicksuppdatering av klientprogramvarorna gör att enheterna alltid har de senaste säkerhetsuppdateringarna och stabila utgåvor av PLAYipp-mjukvaran.
Servrar
PLAYipps servrar är baserade i Gävle och Stockholm. Backup på kunddata görs var 30:e minut. Skulle servrarna få temporära driftstörningar kommer er Player att fortsätta spela upp nedladdat material.
Portar
Enheterna använder följande utgående TCP-portar för att ansluta till PLAYipp-servern:
80 – HTTP: För att enheten ska kunna visa hemsidor som mediaobjekt samt för att ställa klockan.
443 – HTTPS: För att kontakta servern vid hämtning av XML-filer med information.
Port 80 och 443 måste minst vara öppna till adresspannen: 192.165.76.0/24 och 192.165.77.0/24 (192.165.76.0 - 192.165.77.255)
Specifikation
Mått
200x200x44 mm.
Vikt
1,5 kg.
Lagring
16gb
Antal Ytor
Obegränsat
Uppdateringsfrekvens
var 30 Sekund
Wifi
Ja
Ethernet
Ja
Bilder
Ja
Quicknotes
Ja
Webb/HTML
Ja
Officedokument
Ja
PDF
Ja
Ljud
Via HDMI eller 3.5mm
Video
Ja upp till 1080p
Flash
Ja
Touch
Ja
Vyer
Ja
PLAYipp remote
Ja