Grupper, sektioner och platser

Varje mediaspelare måste vara kopplad till en plats och en layout. Det går att skapa ett obegränsat antal platser. Platser kan man lägga in i sektioner och grupper om man vill. Det går att publicera budskap till platser och grupper men inte till sektioner.

För att ha möjlighet att publicera budskap till en skärm så krävs det att man sätter upp en struktur. En struktur består av en layout samt minst en plats.

Platser
Platser skapas för att på ett enkelt sätt identifiera vilken skärm man publicerar till. Enkelt uttryckt kan man säga att varje plats identifierar en skärm där varje skärm har en mediaspelare kopplad till sig.

Klicka på en plats i strukturen för att få en överblick över platsens layout, vilken mediaspelare som är kopplad till platsen, om  mediaspelaren är online samt så syns en karta där platsens adress är markerad.

Sektioner
För att hålla bättre koll på sina platser så kan man lägga dessa i olika sektioner. Tex.om platserna befinner sig på samma ort eller i samma byggnad.

Klicka på en sektion i strukturen för att få en överblick över platserna som ingår i sektionen, vilka layouter som är kopplade till de olika platserna, vilken mediaspelare som är kopplade till de olika platserna, om mediaspelarna är online samt så syns en karta där platsernas adresser är markerade.

Grupper
För att lättare kunna publicera till flera platser samtidigt kan man skapa en grupp.

Klicka på en grupp i strukturen för att få en överblick över platserna som ingår i gruppen, vilka layouter som är kopplade till de olika platserna, vilken mediaspelare som är kopplade till de olika platserna, om mediaspelarna är online samt så syns en karta där platsernas adresser är markerade.

Skapa en ny plats

1. Skapa ny plats
    Klicka på "Lägg till plats" i vänsterkolumnen.

2. Ange platsinformation
    Välj sedan om platsen skall ingå i en sektion. Ge platsen ett namn och en adress.
    Adressen används t.ex för att hämta väder data om en väder widget används på platsen.

3. Välj layout
    Lägg till en layout till din plats. Välj bland de layouter som är aktiverade på ditt konto eller skapa en ny.

4. Lägg till platsen i en grupp
    Välj om platsen skall ingå i en grupp.

5. Aktivera mediaspelare
    Klicka på knappen aktivera ny spelare och skriv in den aktiveringskod som visas på skärmen.
    Har du ingen aktiveringskod kan du göra detta steg senare. Vill du använda en redan aktiverad mediaspelare till denna plats gör du detta under mediaspelare som du hittar i meny i övre vänstra hörnet.

Skapa sektioner

1. Skapa sektion
    Klicka på "Lägg till sektion" i vänsterkolumnen.
  2. Namnge sektionen
    Namnge sektionen och välj om den skall vara en undersektion eller ej.

3. Koppla platser
    Klicka på varje plats som ska ingå i sektionen.

Skapa en grupp

1. Skapa ny grupp
    Klicka på "lägg till grupp" i vänsterkolumnen.

2. Namnge gruppen
    Namnge gruppen.

3. Koppla platser
    Klicka på varje plats som ska ingå i gruppen.