Skärmar

Under Menyvalet Skärmar hittar du Skärmlista, här kan du aktivera nya skärmar till ert konto. Se status över alla skärmar. Hantera och flytta vilken skärmplats och skärmlayout en spelare är kopplad till.

För att komma in i Skärmlistan väljer du skärmar och klickar på Skärmlista.

(Ser du inte detta alternativ har du inte rättigheter att se detta. Kontakta då en administratör. Alla administratörer är listade på hemskärmen)

Aktivera ny skärm

När du kommer in i listan över skärmar ser du längst upp till höger en knapp för att aktivera nya skärmar. När du skall aktivera nya skärmar använder du aktiveringskoden som kommer upp på skärmen första gången och skriver in den där.

Läs mer om hur du aktiverar din nya skärm här

Status på skärmar

Ovanför listan finns det en ruta som ger en snabb överblick över era skärmars status.

Scrollar man ner lite ser man en lista med alla spelare och man ser exakt vilka skärmar som är online/offline.

Är skärmar offline beror det normalt sätt på att det inte finns internetuppkoppling eller att den är avstängd. För att felsöka nätverksuppkopplingen så kan man följa en av följande guider

Heartbeat - Felsökningsguider

Skärmlista

På resten av sidan ser du en lista med alla era aktiverade skärmar och information om dessa. I listan hittar du:

• Skärmnamn som avser vad denna spelare är döpt till.
  • Platsen som avser vart spelaren sitter.
  • Layouten avser vilken layout som är aktiv på just denna plats och till denna spelare.
  • Status på skärmen låter dig veta om den är online eller offline. Du kan även se om skärmen är online via wifi eller trådad anslutning. (Om enheten sitter på wifi visas denna symbol: Screenshot_2020-01-21_at_11.12.16.png)
  • Enhet avser vilken modell av mediaspelare denna skärm har.
  • MAC-adress. MAC-adressen används för att identifiera vilken spelare det är. MAC-adressen visas under uppstart av skärmen så man lätt kan identifiera exakt vilken spelare det är.

Inställningar

Vill du ändra någon av inställningarna på en spelare så klickar du på "..." till höger om spelaren och väljer inställningar.

Du kan också klicka direkt på namnet för spelaren för att öppna inställningar.

Där möts du av följande meny där du kan:

• Inaktivera skärmen. Inaktiverar du skärmen frigörs en av era licenser och licensen kan användas på en annan skärm.
  • Byta skärmnamn
  • Byta plats
  • Byta layout
  • Starta om spelaren. (Kan bara göras om skärmen är online)
  • Invertera skärmrotationen. Rotera skärmen 180 grader. (Kan bara göras om skärmen är online)

Diagnostik skärmdump

Alla användare som har rättigheter till skärmlistan kan även ta skärmdumpar av spelarna. Skärmdumpar är inte samma som förhandsgranskningen då skärmdumpar är exakt vad skärmen visars och förhandsgranskningen skapas i din webbläsare.

Vill du ta skärmdumpar från en spelare så klickar du på "..." och väljer inställningar.

Klicka sedan på Diagnostik

Väl inne i diagnostikverktyget kan du sedan se skärmdumpar som är tagna från spelaren och ta nya.

Obs du kan bara ta nya skärmdumpar om skärmen är online.