Skärmar

Under Menyvalet skärmlista kan du aktivera nya skämar till ert konto. Se status över alla skärmar. Hantera och flytta vilken skärmplats och skärmlayout en spelare är kopplad till.

För att komma in i Skärmlistan väljer du skärmar och klickar på Skärmlista.

(Ser du inte detta alternativ har du inte rättigheter att se detta. Kontakta då en administratör. Alla administratörer är listade på hemskärmen)

Aktivera ny skärm

När du kommer in i listan över skärmar ser du längst upp en knapp för att aktivera nya skärmar. När du skall aktivera nya skärmar använder du aktiveringskoden som kommer upp på skärmen första gången och skriver in den där.

Läs mer om hur du aktiverar din nya skärm här

Status på skärmar

Under knappen för att aktivera spelare finns det en ruta med en snabb över blick över era skärmars status.

Scrollar man ner lite ser man en lista med alla spelare och man ser exakt vilka skärmar som är online/offline.

Är skärmar offline beror det normalt sätt på att det inte finns internetuppkoppling eller att den är avstängd. För att felsöka nätverksuppkopplingen så kan man följa en av följande guider

Heartbeat - Felsökningsguider

Skärmlista

På resten av sidan ser du en lista med alla era aktiverade skärmar och information om dessa. I listan hittar du:

• Skärmnamn. Vad denna spelare är döpt till
  • Platsen som spelaren är kopplad till
  • Den aktiva layouten som spelaren använder på platsen
  • Status på skärmen om den är online eller offline. Du se även om skärmen sitter på wifi eller trådad anslutning. (Om enheten sitter på wifi visas denna symbol: Screenshot_2020-01-21_at_11.12.16.png)
  • Enhet Vilken modell av mediaspelare denna skärm har.
  • MAC-adress. Macadressen används för att identifiera vilken spelare det är. Macadressen visas under uppstart av skärmen så man lätt kan identifiera exakt vilken spelare det är.

Inställningar

Vill du ändra någon av inställningarna på en spelare så finns klickar du på "..." och väljer inställningar.

("..."-knappen synns bara när du håller muspekaren på raden för spelaren.)

Där då möts du av följande meny där du kan:

• Inaktivera skärmen. Inaktiverar du skärmen frigörs en av era licenser och licensen kan användas på en annan skärm.
  • Byta skärmnamn
  • Byta plats
  • Byta layout
  • Starta om spelaren. (Kan bara göras om skärmen är online)
  • Invertera skärmrotationen. Rotera skärmen 180 grader. (Kan bara göras om skärmen är online)

Diagnostik skärmdump

Alla använare som har rättigheter till skärmlistan kan även ta skärmdumpar av spelarna. Skärmdumpar är inte samma som förhandsgranskningen då skärmdumpar är exakt vad skärmen visars och förhandsgranskningen skapas i din webbläsare.

Vill du ta skärmdumpar från en spelare så klickar du på "..." och väljer inställningar.

("..."-knappen syns bara när du håller muspekaren på raden för spelaren.)

Klicka sedan på Diagnostik

Väl inne i diagnostikverktyget kan du sedan se skärmdumpar som är tagna från spelaren och ta nya.

Obs du kan bara ta nya skrämdumpar om skärmen är online.