Överblick över publiceravyn och spellistan

Denna artikel går igenom alla funktioner och knappar som finns i spellistan och publiceravyn.

Spellistan

I spellistan visas varje objekt med en liten förhandsgranskning, namn, spellängd samt schemaläggningsstatus.

Schemaläggningsstatus

Färgen på schemaläggninsstatusen (1) anger huruvida objektet visas just nu.

aktiv.png till_datum.png
Objektet är aktivt och visas nu. Objektet  kommer visas till något tar bort eller inaktiverar det. Objektet är aktivt och visas nu. Objektet visas tills det angivna datumet
fra_n_datum.png  avslutad.png
Objektet är schemalagt att visas från det angivna datumet.  Objektet är schemalagt och är avslutat och visas inte längre.

Aktiva (gröna) objekt visas på skärmen i den ordning som de ligger i spellistan. För att ändra i vilken ordning som objekten visas på skärmen - sortera om dem genom att dra och släppa objekt tills de ligger i önskad visningsordning (2).

Om du hovrar över ett objekt blir det markerat och du kan förhandsgranska det samt klicka på Visa mer (3) för att få fram ytterligare redigeringsalternativ.

För att snabbt redigera namn, spellängd eller schemaläggning för ett objekt - klicka på det du vill ändra (4).

Notera - Aktivera spellistan

Då du har publicerat ett nytt objekt och ser det i spellistan tar det 3 minuter innan objektet blir aktivt. Därmed hinner du förhandsgranska + göra eventuella ändringar innan det börjar visas på er skärm. Du kan aktivera objektet omgående genom att klicka på "aktivera spellista" i underkant av skärmen så fort du utfört en ändring.

Överblick över publiceravyn

Klicka på bilden för att se en större bild.

1. Huvudmeny
    Visar PLAYipp Managers övriga verktyg, t.ex. Mediaspelare, Struktur

2. Skärmplats
    I exemplet har platsen Location 1 i sektionen House A valts.

3. Förhandsgranska
    Klicka för att förhandsgranska hela skärmen.

4. Ytor
    Klicka för att välja en annan yta på skärmen. i Exemplet är ytan Main Area vald.

5. Spellistan
    Spellistan för ytan Main Area med två publicerade objekt.
    Klicka på "..." knappen för att få redigeringsalternativ för spellistan.

6. Låst objekt
    Låsta objekt kommer från en grupp och kan inte redigeras på platsen.
    I exemplet ligger detta objekt i gruppen "all screens".
    Hovra på objektet för att få mer info samt att få en genväg till gruppen.

7. Förhandsgranska*
    Klicka för att förhandsgranska objektet.
  8. Visa mer*
    Klicka för att visa fler alternativ som att ändra namn, ta bort, redigera etc.
  9. Spellängd
    Visar hur länge objektet syns i innan nästa börjar visas.

10. Schemaläggning
    Ange mellan vilka tidpunkter objektet ska synas på skärmen.
    Klicka på knappen för att ändra schemaläggningen. För mer info se artikel om schemaläggning.
  11. Lägg till
    Klicka för att publicera ett nytt objekt till ytan Main area.
    För mer info se artikel om Publicering av mediaobjekt och länkar.

12. Sidomeny
    Visa sidomenyn, Där bland annat mediabiblioteket, papperskorgen och status över tillgängligt utrymme finns.

13. Kontoinställningar
    Ändra språk, byt lösenord etc

14. Logga ut

*) Hovra över objektet för att få fram dessa alternativ