LG WebOS - Installation av PLAYipps mjukvara

Denna artikel handlar om hur man installerar PLAYipps mjukvara på en LG skärm med inbyggd mediaspelare i LGs signage serie med WebOS 3 eller högre.

OBS!

Kontrollera först vilken skärmserie du har för att hitta rätt guide. Du hittar en lista med alla skärmmodeller som stöds här.

Innan du installerar din skärm med PLAYipp måste du först ställa in rätt nätverk och klockslag för skärmen. Detta behöver göras för att mediaspelaren ska autentisera korrekt mot vår server och kunna ladda hem filer.

Installationsguide

WebOS 4.0 & 4.1WebOS 3.2WebOS 3.0
  1. Starta skärmen
  2. Välj Quick start
  3. Ställ in följande alternativ
    Screen rotation / skärm rotation, ställ in om den ska vara i landskap eller porträttsläge beroende på hur skärmen är monterad.
    Time and date / Tid och datum
    Auto power = off / Autoavstängning = av
  4. Välj Go to settings / Gå till inställningar
  5. Anslut till Nätverk
    Om Ethernet ska användas koppla in kabeln i skärmen och verifiera att skärmen är ansluten till nätverket (Du kan verifiera att skärmen är ansluten från menyn inställningar > allmänt > Nätverk)
    För att ansluta till wifi
    1. Gå in på inställningar > allmänt > Nätverk > Wi-Fi anslutning
    2. Välj Nätverket
    3. Skriv in eventuellt lösenord
    4. Klicka på Anslut
    5. När skärmen är ansluten kan du gå vidare till nästa steg
  6. Välj inställningar > Ez-inställning > SI-Serverinställning > SI-Serverinställning
  7. Ställ in följande inställningar:
    Helt Kvalificerat domännamn =
    Skriv in: https://lg.playipp.com/app.ipk
    Programstartläge = lokal
    apptyp = ipk
  8. Klicka på Lokal appuppdatering = Fjärr
  9. Bekräfta appuppdateringen
  10. Klicka OK när uppdateringen är klar
  11. Starta om skärmen
  12. Vid uppstart skall tre gröna cirklar visas om mediaspelaren har internetaccess. Visas tre röda cirklar har inte mediaspelaren internetaccess. Klicka här för att följa våran guide för felsökning av nätverket.

Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.screenshot.png

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.