LG WebOS - Installation av PLAYipps mjukvara

Denna artikel handlar om hur man installerar PLAYipps mjukvara på en LG skärm med inbyggd mediaspelare i LGs signage serie med WebOS 3 eller högre.

Kontrollera först vilken skärmserie du har för att hitta rätt guide. Nedan hittar du en lista med alla skärmmodeller som stöds.

LG WebOS 4.0

Type Series Inch Specification
Standalone  SH7E 43, 49, 55 700 nit
24/7 usage
SM5KE 32, 43, 49, 55 450 nit
24/7 usage

LG WebOS 3.2 (3.0+)

Type Series Inch Specification
Standalone SM5D 32, 43, 49, 55, 65 450 nit
24/7 usage
SM5KD 32, 43, 49, 55, 65 450 nit
24/7 usage

LG WebOS 3.0

Type Series Inch Specification
Standalone LS73C 42, 49, 55 500 nit
24/7 usage
LS75C 42, 49, 55 700 nit
24/7 Usage
LS73D 42, 49, 55  500 nit
24/7 usage
SM3C 43, 49, 55 350 nit
24/7 usage
SM5C 32, 43, 49, 55, 65 450 nit
24/7 usage
SM5KC 32, 43, 49, 55, 65 450 nit
24/7 Usage
Windowfacing XS2C 75 2500 nit
24/7 usage
XS2E 49, 55, 75 2500 nit
24/7 usge

Installationsguide

WebOS 4.0WebOS 3.2WebOS 3.0
  1. Starta skärmen
  2. Välj Quick start
  3. Ställ in följande alternativ
    Screen rotation / skärm rotation, ställ in om den ska vara i landskap eller porträttsläge beroende på hur skärmen är monterad.
    Time and date / Tid och datum
    Auto power = off / Autoavstängning = av
  4. Välj Go to settings / Gå till inställningar
  5. Anslut till Nätverk
    Om Ethernet ska användas koppla in kabeln i skärmen och verifiera att skärmen är ansluten till nätverket (Du kan verifiera att skärmen är ansluten från menyn inställningar > allmänt > Nätverk)
    För att ansluta till wifi
    1. Gå in på inställningar > allmänt > Nätverk > Wi-Fi anslutning
    2. Välj Nätverket
    3. Skriv in eventuellt lösenord
    4. Klicka på Anslut
    5. När skärmen är ansluten kan du gå vidare till nästa steg
  6. Välj inställningar > Ez-inställning > SI-Serverinställning > SI-Serverinställning
  7. Ställ in följande inställningar:
    Helt Kvalificerat domännamn = på
    Skriv in: https://webos.playipp.com/PLAYipp.ipk
    Programstartläge = lokal
    apptyp = ipk
  8. Klicka på Lokal appuppdatering = Fjärr
  9. Bekräfta appuppdateringen
  10. Klicka OK när uppdateringen är klar
  11. Starta om skärmen
  12. Vid uppstart skall tre gröna cirklar visas om mediaspelaren har internetaccess. Visas tre röda cirklar har inte mediaspelaren internetaccess. Klicka här för att följa våran guide för felsökning av nätverket.

Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.screenshot.png

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.