LG WebOS 3 (3.0) - Felsöknings av nätverk

• Materialet uppdateras inte på skärmen.
  • Det står ”Connection lost” i vissa ytor eller alla ytor.
  • Det visas tre röda cirklar på skärmen vid uppstart.

OBS!

Det finns 2 versioner av LGs webOS 3! WebOS 3.0 och WebOS 3.2 (3.0+). Det finns 2 olika guider för dessa 2 olika versioner. Du hittar guiden för WebOS 3.2 här.

Trådbunden anslutning (Ethernet) Trådlös anslutning (Wi-Fi)

Visas 3 gröna cirklar på skärmen när den startar upp har mediaspelaren anslutning till PLAYipps servrar och problemet är skall vara löst.

1. Starta om skärmen genom att trycka på power och sedan power på fjärrkontrollen.

2. Kontrollera att alla sladdar är ordentligt in-kopplade i skärmen.

3. Kontrollera att eventuell hubb, switch eller router är anslutna och inkopplade ordentligt. Du lokaliserar i de flesta fall någon av ovan nämnd i andra änden av nätverkssladden som går ifrån mediaspelaren.

4. Kontrollera att mediaspelaren använder ett trådat nätverk genom att navigera till:
    Inställningar > Alla inställningar > Nätverk. Skärmen kommer då visa en status för anslutningen. (Det kommer nu stå "ansluten till internet" om skärmen kunde ansluta till internet.)
    För att visa avancerade inställningar klicka på Trådbunden (Ethernet).

5. Om mediaspelaren ändå inte lyckats få uppkoppling så kan det bero på att det krävs någon typ av nätverkskonfiguration. Det kan t.ex. vara att nätverket kräver att spelaren har fast/statisk IP-adress, att nätverket går igenom en proxyserver eller att nätverket kräver att man verifierar MAC-adressen manuellt. Kontakta er interna IT- /nätverksavdelning för vidare konsultation.

6. Får inte mediaspelaren nätverksuppkoppling när du genomfört punkterna ovan så måste IT-ansvarig kontrollera följande: