Funktioner - Informationsflöde

Ett informationsflöde kan användas för att få ut information från olika medarbetare eller arbetsgrupper på sina skärmar till exempel. Varje inlägg kan innehålla text, bild och avsändare och den som publicerar ett inlägg kan även välja när inlägget ska publiceras i flödet.

Publicera till ett flöde.

Det finns två olika sätt att publicera till ett flöde. Har man en användare med korrekt rättigheter till PLAYipp manager så kan man navigera till Funktioner > Informationsflöde och välja sitt flöde. Där man man sedan skriva ett inlägg och publicera.

Man kan även bli inbjuden att publicera till ett flöde utan att behöva logga in i PLAYipp manager. Då kommer man få ett mail med en länk som man använder för att komma till sidan där man uppdaterar informationen.

Detta mail kommer i intervaller som den som skapat källan ställt in. Det kan vara varannan måndag klockan 10 eller varje fredag kl 13 till exempel.

Skapa ett flöde

För att börja använda ett informationsflöde så måste man först skapa ett flöde. Navigera till Funktioner > Informationsflöde > Skapa nytt informationsflöde.

1. Börja med att namnge ditt flöde.
    Ge ditt flöde ett namn som beskriver dess innehåll.
  2. Ange kontaktperson.
    Kontaktperson står i mejlet som skickas ut till användarna man bjuder in att använda flödet. Så att de har någon att vända sig till om de har frågor eller funderingar varför de har blivit inbjuda att uppdatera informationsflödet.
  3. Bjud in användare.
    Lägg till personer genom att skriva in deras E-post och namn eller välj en av de befintliga användarna som finns i PLAYipp.
  4. Sätt mailintervall.
    Om man bjuder in en användare så kommer denna person få ett mail med ett intervall man ställer in här.
  5. Källan klar.
    Nu är källan uppsatt och kan börja användas. De inbjudna användarna kommer få ett mejl med information om att en input har skapats och att dom är inbjudna.
  6. Det som behövs göras nu är att skapa en widget som använder denna källan!

Klicka här för att se hur du publicerar en widget