Måltal kan användas för att synliggöra målsättningar och hur man ligger till mot sina uppsatta mål.

Uppdatera ett måltal

Det finns två olika sätt att uppdatera ett måltal. Har man ett användarkonto och korrekt rättigheter till PLAYipp manager så kan man navigera till Funktioner > Måltal och välja sitt flöde. Där skriver man in det aktuella värdet som man vill synliggöra på skärmarna.

Man kan även bli inbjuden till att uppdatera ett måltal utan att behöva logga in i PLAYipp manager. Då kommer man få ett mail med en länk som man använder för att komma till sidan där man uppdaterar värdet.

Detta mail kommer i intervaller som den som skapat källan ställt in. Det kan vara varannan måndag klockan 10 eller varje fredag kl 13 till exempel.

Skapa ett måltal

För att börja använda ett måltal så måste man först skapa källan. Navigera till Funktioner > Måltal > skapa nytt måltal

1. Börja med att namge ditt måltal.
    Ge ditt måltal ett namn som beskriver dess innehåll.

2. Ange enhet, mål och välj kontaktperson.
    Du får själv välja enhet för måltalet det kan vara SEK, styck eller vad man vill synliggöra för målsättning på skärmen.
    Skriv in det totala målet som skall uppnås.
    Kontaktperson står med i mejlet som skickas ut till användarna man bjuder in att använda och uppdatera flödet. Så att de har någon att vända sig till om de har frågor eller funderingar varför de har blivit inbjuda att uppdatera måltal.

3. Bjud in användare.
    Lägg till personer genom att skriva in deras E-pos och namn eller välj en av det befintliga användarna som finns i PLAYipp.

4. Sätt mailintervall.
    Om man bjuder in en användare så kommer denna person få ett mail med ett intervall man ställer in här.

5. Källan klar.
    Nu är källan uppsatt och kan börja användas. De inbjudna användarna kommer få ett mejl med information om att en input har skapats och att dom är inbjudna att uppdatera den med information.

Klicka här för att se hur du publicerar en widget