Händelsefunktionen samlar in händelser från alla användare och visar upp dom på skärm i en widget. Händelser kan användas för att skapa en gemensam kalender, dagens lunch eller liknande. Varje händelse kan innehålla en rubrik, brödtext, datum och starttid.

Publicera en händelse

Det finns två olika sätt att publicera en händelse. Har man ett användarkonto till PLAYipp manager så kan man navigera till Funktioner > händelser och välja sin källa. Där kan man sedan skriva ett inlägg och publicera.

Man kan även bli inbjuden till att publicera händelser utan att behöva logga in i PLAYipp manager. Då kommer man få ett mail med en länk vilken man kan klicka på och komma till en sida för att skriva lägga till händelser.

Detta mail kommer med intervaller som den som skapar källan ställer in. Det kan vara varannan måndag klockan 10 eller varje fredag kl 13 till exempel.

Skapa en händelse-källa

För att börja använda händelser så måste man första skapa en källa. Man kan ha flera källor från olika avdelningar. Navigera till Funktioner > Händelser > skapa ny händelse-funktion

1. Börja med att namnge din händelse-källa.
    Ge din händelse-källa ett namn som beskriver dess innehåll.

2. Ange kontaktperson.
    Kontaktperson står i mejlet som skickas ut till användarna man bjuder in att använda källan. Så att de har någon att vända sig till om de har frågor eller funderingar varför de har blivit inbjuda att uppdatera källan.

3. Bjud in användare.
    Lägg till personer genom att skriva in deras E-post och namn eller välj en av de befintliga användarna som finns i PLAYipp.

4. Sätt mailintervall.
    Om man bjuder in en användare så kommer denna person få ett mail med ett intervall man ställer in här.

5. Källan klar.
    Nu är källan uppsatt och kan börja användas. De inbjudna användarna kommer få ett mejl med information om att en input har skapats och att dom är inbjudna att uppdatera den med information.

Klicka här för att se hur du publicerar en widget