Philips - Installation av PLAYipps mjukvara

Den här artikeln avser installation av PLAYipps mjukvara på en PHILIPS-skärm med inbyggd mediaspelare som stöds av PLAYipp.

Klicka här för att se alla skärmar som stöds av PLAYin

OBS!

PLAYipp rekommenderar att ni uppdaterar era skärmar till den firmware versionen länkad nedan innan ni installerar PLAYipps app. Nedan finner du länkar till firmware, var noggrann med att välja rätt firmware till den skärmmodell du har.

Firmwares
Modell  Detaljer Firmware
32BDL4050D

D-line 4050

32BDL4050D

FB10.04 & 1.314
43BDL4050D
49BDL4050D
55BDL4050D
65BDL4050D
49BDL4150D

D-line 4150

(Uppdaterad version av 4050D)

FB04.04T & 1.126
55BDL4150D
65BDL4150D
75BDL4150D
86BDL4150D
98BDL4150D
42BDL5055P P-line FB06.01 & 1.301 & 1.301
42BDL5057P
49BDL5055P
49BDL5057P
55BDL5055P
55BDL5057P
10BDL3051T T-line 3051
Touch
3.03
43BDL4051T T-line 4051
Touch
FB10.04 & 1.314
55BDL4051T

Del 1: Förbered USB-minne med mjukvara

1. Använd ett USB minne som är formaterat till FAT32
  2. Ladda ner mappen som heter "Philips" och lägg rooten på ditt USB-minne. Filerna skall vara upppackade (ej zipad)
    (se exempel nedan)
    Var noga med att ladda ner app rätt app till rätt modell.

Klicka här för att ladda ner filerna

Obs:

Ett vanligt problem är att skärmen inte hittar USB minnet, Prova då att byta till ett annat USB-minne.

Exempel på mapstruktur:

USBdrive:\Philips\app\com.playipp.installer.apk
USBdrive:\Philips\app\com.playipp.launcher.apk
USBdrive:\Philips\app\com.playipp.mediaunit.apk
USBdrive:\Philips\app\com.playipp.resources.apk
USBdrive:\Philips\app\com.playipp.system_provider.apk

Del 2: Installera PLAYipps app på skärmen.

När det är dags att installera skärmen måste du förberett USB-minnet i steg 1 (se ovan). Ta USB-minnet och sätt in i skärmen och följ stegen nedan för att slutföra installationen.

XXBDL4050D
  1. Starta upp skärmen
  2. Välj språk på skärmen.
  3. Välj nätverkstyp beroende på vilket nätverk som finns tillgängligt.
  4. Välj “Import Signage Display Settings from USB” och klicka på Next
    (Detta kan även göras från settings > systemtools om ni redan har gått igenom setupen)
  5. Välj Skip på “Please Select clone source.”
  6. Klicka på Finish
  7. Gå in i Inställningarna för Android (tryck Home+1888 på fjärrkontrollen)
  8. Välj Settings > Signage Display > Custom App > Select App > PLAYippLauncher > Save
  9. Klicka på Source knappen på fjärrkontrollen och välj Custom.
  10. Ställ in energisparläge (Home > Advanced Option > Power save mode > Level 3
  11. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.
XXBDL4150D
  1. Starta upp skärmen
  2. Välj språk på skärmen.
  3. Välj nätverkstyp beroende på vilket nätverk som finns tillgängligt.
  4. Välj “Imortera Signage skärminställningar från USB” och klicka på Next
    (Detta kan även göras från settings > systemtools om ni redan har gått igenom setupen)
  5. Installationen skall nu slutföras och skärmen skall starta om.
  6. Gå in i Inställningarna för Android (tryck Home+1888 på fjärrkontrollen)
  7. Välj inställningar > Signage skärm > källinställningar > Anpassad app > Välj app > PLAYippLauncher > Spara
  8. Gå tillbaka till Android-inställningar (Bakåt-knappen 3 gånger),
    (alternativt Home+1888 och välj Inställningar)
  9. Välj Appar > Player > Behörigheter > Aktivera Lagring
  10. Välj Appar > PlayippLauncher > Behörigheter > Aktivera Lagring
  11. Klicka på Source knappen på fjärrkontrollen och välj anpassad.
  12. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.
10BDL3051T
  1. Starta upp-skärmen
  2. Välj språk på skärmen.
  3. Välj nätverkstyp beroende på vilket nätverk som finns tillgängligt.
  4. Välj alternativet "Hoppa över" när du ska välja "Signage skärminställningar"
  5. Välj alternativet "Hoppa över" när du ska att klona mediafiler
  6. Bilden "Installationen är slutförd" visas. Välj då Avsluta.
  7. Öppna Inställningarna för Android:
    Klicka POWER + volym ned på baksidan av skärmen
    (Standardlösenordet är 1234)
  8. Navigera till Inställningar > Systemverktyg.
    Välj där "Importera Signage Skärminställningar"
  9. Välj "/mnt/usb_storage/USB_DISK1/philips/"
    Hittas inte denna fil prova en annan usb port på skärmen
  10. Navigera till Signage-Skärm > Anpassad app
  11. Välj "PLAYippLauncher"
  12. Navigera till Inställningar > Systemverktyg.
    Inaktivera Navigeringsfältet.
  13. Öppna Appar:
    Klicka POWER + volym ned på baksidan av skärmen
    Standardlösenordet är 1234
  14. Starta "PLAYippLauncher" Genom att klicka på ikonen.
  15. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.
10BDL4151T
  1. Starta upp skärmen
  2. Välj språk på skärmen.
  3. Välj “Imortera Signage skärminställningar från USB” och klicka på Next
    (Detta kan även göras från settings > systemtools om ni redan har gått igenom setupen)
  4. Installationen skall nu slutföras och skärmen skall starta om.
  5. Öppna Inställningarna för Android:
    Klicka POWER + volym ned på baksidan av skärmen
    (Standardlösenordet är 1234)
  6. Du kan nu ansluta skärmen till wifi om under menyvalet nätverk.
  7. Välj inställningar > Signage skärm > källinställningar > Anpassad app > Välj app > PLAYippLauncher > Spara
  8. Välj inställningarAppar > PlayippLauncher > Behörigheter > Aktivera Lagring
  9. Starta om skärmen för att starta appen.
  10. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.
  11. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.