ICal widgets används för att visa en kalenders tillgänglighet samt rumsbokningar på skärmar. För att widgeten skall kunna läsa information från en kalender så behöver du en länk till kalendern.

Hur visar jag en kalender?

Widgeten använder ett format som heter ICal. ICal är ett standardiserat kalenderformat för att ha möjlighet att öppna och dela kalendrar mellan olika system.

För att visa en kalender måste du först hämta och kopiera en ICal-länk och klistra in den i inställningarna för widgeten (1).

Hur hittar jag Ical-länken?

Google kalender
  1. För att hitta ICal-länken till den kalender du vill visa, går du först till din Google-kalender. (calendar.google.com).
  2. Klicka på alternativ på vänstersidan.
  3. Klicka på inställningar och delning.
  4. Längst ner på den sidan hittar du två stycken länkar; en offentlig och en hemlig adress.
  5. Kopiera den hemliga adressen och klistra in ical-länken i widgetens fält "Länk" (1).
    (se bild nedan)

Upplever man att det visas fel status för tillgänglighet så kan man behöva skriva in mailadressen på den som är ägaren utav kalendern för att det ska visas korrekt. (2)

Outlook

I Microsofts hjälpcenter finns en guide om hur du delar din kalender och hittar ical-länken. Läs igenom avsnittet "Publicera kalendern".

När du hittat länken, kopiera den och klistra in ical-länken i widgetens fält "Länk" (1).

Upplever man att det visas fel status för tillgänglighet så kan man behöva skriva in mailadressen på den som är ägaren utav kalendern för att det ska visas korrekt. (2)

Klicka här för att komma till guiden