Integrationer för PLAYipp Digital Signage

Integrera systemen ni redan använder till PLAYipp Digital Signage. Genom smarta integrationer kan ni enkelt visa upp sociala flöden, nyckeltal, er gemensamma kalender eller vilka medarbetare som är tillgängliga på företaget.

Facebook
        1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Facebook klar att publiceras som widget i Publicera i manager!
Instagram
        1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.
        4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Facebook klar att publiceras som widget i Publicera i manager!
Yammer
            1. Ha ett konto
              För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
              Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!
            3. Godkänn & logga in
              När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Välj källa/filter
              Till integrationen mot Yammer behöver ni bygga upp en källa i Integrationer, den källan fungerar som ett filter för vilka poster ni vill visa upp på era digitala skärmar.

När ni gjort detta kan Yammer publiceras som widget och ni kommer då kunna välja den källan ni byggt upp i en dropdown meny. Varje filter ni lägger till kommer appliceras tillsammans. Ni kan välja på att filtrera på: grupp, topic (hashtag (#)) eller announcement.

Om ni lagt till alla tre kommer endast poster som är announcements i er valda grupp och som har utvald topic att visas på er skärm. Ni måste söka fram önskad grupp och/eller topic. Vi hämtar inte alla som finns från början. När ni börjat skriva två eller tre tecken kommer resultaten fram.Screenshot_2020-09-22_at_10.07.01.png
            5. Publicera i manager
              Nu är integrationerna för Yammer klar att publiceras som widget i Publicera i manager! Källan ni skapat och namngivit dyker nu upp i menyn Select Feeds i formuläret när ni publicerar er widget.

Lägg till widget för integration

Innan era integrationer kan synas på era skärmar så behöver ni skapa en widget för respektive integration. Följ stegen nedan för att lägga till en widget:

1. Välj widget
    Klicka på + Lägg till / + Add new. Välj sedan widgets och välj sedan vilken typ av widget ni vill skapa. I detta fall väljer ni Social Media. Ni får då se vilka integrationer ni kan skapa en widget av. Klicka och välj den widget ni vill skapa!
  2. Redigera inställningar
    När ni klickat på den widget ni vill skapa får ni möjlighet att redigera inställningarna för hur er widget visas. Ni kan då redigera speltid, vilka flöden som ska visas, hur länge vardera inlägg ska visas, hur inläggen ska se ut och hur bilderna ska placeras.

3. Namnge & spara

Ge er widget ett enkelt och tydligt namn som kommer att synas i spellistan och välj en mapp som den skall sparas i.

4. Schemalägg & publicera
    I nästa steg får ni schemalägga när er widget skall visas. Läs mer om schemaläggning här. När schemaläggningen är klar är er widget redo att publiceras!

Alla widgets hittar ni genom att klicka på "+Lägg till" inne i en spellista.