Integrationer för PLAYipp Digital Signage

Vi älskar integrationer till digitala informationsskärmar!

Integrationer minskar kraftigt antalet timmar som du behöver lägga på att publicera samma sak i flera kanaler. Med våra lättanvända och enkla gränssnitt blir det en barnlek att få samma sak publicerat på flera platser och dessutom sker det mesta automatiskt… Varje gång!

Här nedan hittar du guider till hur du enkelt integrerar systemen ni redan använder med PLAYipp Digital Signage. Har du frågor eller funderingar? Hojta till så hjälper vi till!

Facebook

Välj bland era Facebook sidor att dela inlägg från. Informationen som du delar publiceras med olika färdiga widgets och du kan enkelt välja hur många inlägg tillbaka du vill visa. Se några exempel på widgets nedan. För andra layouter och ändringar är ni välkommen att höra av er för att diskutera vilka möjligheter som finns. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.

1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Facebook klar att publiceras som widget i Publicera i manager. Nedan ser du en bild på hur det kan se ut när integrationen visas på skärm. Välj widgeten för Sociala medier eller Feeds.
Instagram
Dela med dig av dina inlägg och snygga bilder från Instagram till era digitala informationsskärmar från PLAYipp. Informationen som du delar publiceras med olika färdiga widgets och du kan enkelt välja hur många inlägg tillbaka du vill visa. För andra layouter och ändringar är ni välkommen att höra av er för att diskutera vilka möjligheter som finns. Om Instagram-kontot är privat måste knappen nedan användas igen inom 60 dagar för att integrationen ska fungera fortsatt. För ett publikt konto behövs ingen återkommande åtgärd. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.
        4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Facebook klar att publiceras som widget i Publicera i manager. Nedan ser du en bild på hur det kan se ut när integrationen visas på skärm. Välj widgeten för Sociala medier eller Feeds. Ska_rmavbild_2021-02-18_kl._10.15.07.png
Yammer
Skapa en integration och välj bland era “Topics” att dela inlägg från direkt till era digitala informationsskärmar. Informationen som du delar publiceras med olika färdiga widgets och du kan enkelt välja hur många inlägg tillbaka du vill visa. Se några exempel på widgets nedan. För andra layouter och ändringar är ni välkommen att höra av er för att diskutera vilka möjligheter som finns. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!
        3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Välj källa/filter
          Till integrationen mot Yammer behöver ni bygga upp en källa i Integrationer, den källan fungerar som ett filter för vilka poster ni vill visa upp på era digitala skärmar.

När ni gjort detta kan Yammer publiceras som widget och ni kommer då kunna välja den källan ni byggt upp i en dropdown meny. Varje filter ni lägger till kommer appliceras tillsammans. Ni kan välja på att filtrera på: grupp, topic (hashtag (#)) eller announcement.

Om ni lagt till alla tre kommer endast poster som är announcements i er valda grupp och som har utvald topic att visas på er skärm. Ni måste söka fram önskad grupp och/eller topic. Vi hämtar inte alla som finns från början. När ni börjat skriva två eller tre tecken kommer resultaten fram.

5. Publicera i manager
          Nu är integrationerna för Yammer klar att publiceras som widget i Publicera i manager! Välj widgeten för Sociala medier eller Feeds.

Källan ni skapat och namngivit dyker nu upp i menyn Select Feeds i formuläret när ni publicerar er widget.
          Nedan ser du en bild på hur det kan se ut när integrationen visas på skärm.  Ska_rmavbild_2021-02-18_kl._10.16.54.png
Twitter
Med en integration mellan Twitter och PLAYipp Digital Signage kan du snabbt och enkelt dela spännande inlägg från Twitter direkt på era digitala informationsskärmar. Informationen som du delar publiceras med olika färdiga widgets och du kan enkelt välja hur många inlägg tillbaka du vill visa. Se några exempel på widgets nedan. För andra layouter och ändringar är ni välkommen att höra av er för att diskutera vilka möjligheter som finns.
        1. Hitta kontonamnet på det publika Twitter-konto du vill hämta
          För att skapa en integration krävs att det finns ett publikt Twitter-konto ni vill följa.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Ange kontonamn och lägg till
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni ange kontonamnet på det Twitterkonto ni vill följa.

4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Twitter klar att publiceras som widget i Publicera i manager! Nedan ser du en bild på hur det kan se ut när integrationen visas på skärm. Välj widgeten för Sociala medier eller Feeds.
Power BI
Välj bland era befintliga Power BI rapporter eller dashboards och visa upp på valda informationsskärmar från PLAYipp. Du kan använda fler källor från din Power BI och med PLAYipps hjälp schemalägga och publicera informationen på rätt plats vid rätt tid för att skapa maximal relevans. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto på tjänsten ni vill integrera med.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Power BI klar att publiceras som widget i Publicera i manager. Nedan ser du en bild på hur det kan se ut när integrationen visas på skärm.  Välj widgeten för Microsoft och sedan Power BI.Ska_rmavbild_2021-02-18_kl._10.32.21.png
Facebook Workplace
Med några få klick kan ni dela inlägg från Facebook Workplace direkt på era digitala informationsskärmar från PLAYipp och engagera medarbetare i företagets interna kommunikationskanaler. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Skapa en tredjeparts-integration
          För att sätta igång en Facebook Workplace-integration krävs även att en användare med administratörsrättigheter på Facebook Workplace skapar en tredjeparts-integration.

2. Skapa custom integration i Facebook Workplace
          Klicka på menyvalet Adminpanel i huvudmenyn till vänster i Facebook Workplace. Klicka på ‘Integrations’ i Adminpanelen. Klicka på ‘Create Custom Integration’, ange sedan önskat namn och beskrivning på integrationen. Se till att behörigheten ‘Read group content’ är vald.
          Klicka slutgiltigen på ‘Create Access Token’. Kopiera den access token som sedan visas. Denna behöver du ange i PLAYipp Manager.

Här kan du läsa mer om hur du skapar custom integration i Facebook Workplace.

3. Välj Integrationer i huvudmenyn i PLAYipp
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

4. Ange token och spara
          Välj Workplace i listan över integrationer. Ange din access token från Workplace i det textfält där den efterfrågas och klicka på ‘Add Facebook Workplace integration’.

5. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Facebook Workplace klar att publiceras som widget i Publicera i manager! Välj widgeten för Sociala medier eller Feeds.
Fast API
Med PLAYipp och FastAPI tar ni trapphuskommunikationen till nästa nivå. Genom att integrera PLAYipps digitala informationsskärmar med Fast API så kan du snabbt och enkelt presentera de boende i trapphuset snabbt och enkelt direkt på skärmen. Det bästa med detta? Uppdateringen sker helt automatiskt. Eller som vi säger: automagiskt. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett aktivt konto
          För att skapa en integration mot FastAPI behöver ni först och främst ha ett aktivt konto där.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn i PLAYipp
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn och logga in
          För att autentisera FastAPI så behöver du fylla i:
          - En URL till er FastAPI server
          (exempel: https://exempel.se/fastapi/v1)

- Ert användarnamn

- Ert lösenord

4. Lägg till rätt källa
          För varje byggnad som ska visa en boendelista behöver rätt källa och adress fyllas i för att rätt data ska visas i widgeten.
          - Sök på den adress byggnaden har.
          - Välj rätt adress och byggnad.
        5. Publicera i manager
          Nu är integrationen för FastAPI klar att publiceras som widget i PLAYipp. När du väljer FastAPI som widget behöver du välja rätt källa för rätt byggnad om flera källor finns tillagda.
PLAYipp Connect
Genom att integrera PLAYipp Connect med PLAYipp Digital Signage ger ni just er verksamhet möjligheten till en helt fantastisk medarbetarkommunikation. Oavsett var medarbetarna befinner sig så kan du enkelt välja att dela antingen flödet, er eventlista eller vilka som är tillgängliga på företaget på era digitala informationsskärmar från PLAYipp. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett konto

För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto i PLAYipp Connect.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.
          Efter att du autentiserat ert konto så får du godkänna vilken typ av information som din integration ska hämta till ert konto i PLAYipp Digital Signage.  (Se bild nedan)

4. Publicera i manager

Nu är integrationen för PLAYipp Connect klar att publiceras som widget i Publicera i manager. Nedan ser du en bild på hur det kan se ut när integrationen visas på skärm. Välj widgeten för PLAYipp Connect.

Microsoft Sharepoint Listor
Med integrationen mot Microsoft SharePoint kan du visa upp innehåll från Sharepoint-listor på dina digitala skärmar från PLAYipp. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett konto

För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto hos Microsoft och följer den SharePoint-sida ni vill hämta innehåll från.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Lägg till källa
          Efter att ni loggat in på det konto ni vill visa upp på skärm behöver ni lägga till de listor ni vill kunna visa på skärmarna som källa. De tillgängliga källorna visas i listan till vänster och består då av de listor från SharePoint-sidor som användaren följer. Klicka på plus-ikonen för att lägga till den som källa i PLAYipp.
        5. Skapa mappar
          Efter att ni valt vilka källor som ska användas behöver du sedan selektera ut vilken information som är vad i hämtningen av data så att dina inlägg visas precis som du vill att dem ska. När du klickat på Needs mapping får du välja i dropdownmenyn vilka kolumner i er lista som ska vara t.ex. titel, body-text och bilder i inlägget. Title är alltså rubriken på inlägget och Body är resten av innehållet.
        6. Publicera i manager

Nu är integrationen för Microsoft Sharepoint klar att publiceras som widget i Publicera i manager. Välj widgeten för Feeds.

Microsoft Sharepoint Pages (BETA)
Med integrationen mot Microsoft SharePoint kan du visa upp innehåll från Sharepoint Pages på dina digitala skärmar från PLAYipp. För att skapa integrationen behöver du endast följa stegen som presenteras nedan.
        1. Ha ett konto

För att skapa en integration krävs att ni redan har ett konto hos Microsoft och följer den SharePoint-sida ni vill hämta innehåll från.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Lägg till källa
          Efter att ni loggat in på det konto ni vill visa upp på skärm behöver ni lägga till de listor ni vill kunna visa på skärmarna som källa. De tillgängliga källorna visas i listan till vänster och består då av de listor från SharePoint-sidor som användaren följer. Klicka på plus-ikonen för att lägga till den som källa i PLAYipp.

5. Publicera i manager

Nu är integrationen för Microsoft Sharepoint klar att publiceras som en feed-widget i Publicera i manager. Välj widgeten för Microsoft - Sharepoint News eller Feeds.

Microsoft Calendar

Genom att integrera Microsoft Calendar med PLAYipp Digital Signage ger ni just er verksamhet möjligheten till en helt fantastisk medarbetarkommunikation. Visa upp den gemensamma kalendern för hela avdelningen och låt alla känna full kontroll över arbetsdagen.

1. Ha ett konto
          För att skapa en integration krävs att ni redan har en Microsoft Calendar.

2. Välj Integrationer i huvudmenyn
          Menyn Integrationer kan endast den person som är admin för företagskontot se. Är du inte admin men ändå vill göra en integration? Kontakta din admin eller oss så hjälper vi dig!

3. Godkänn & logga in
          När ni valt tjänsten ni vill integrera med så behöver ni autentisera respektive tjänst genom att klicka på knappen Authenticate account, därefter ombeds ni logga in på det konto ni vill visa upp på skärm.

4. Publicera i manager
          Nu är integrationen för Microsoft Calendar klar att publiceras som widget i Publicera i manager. Välj widgeten för Events.

Lägg till widget för integration

Innan era integrationer kan synas på era skärmar så behöver ni skapa en widget för respektive integration. Följ stegen nedan för att lägga till en widget:

1. Välj widget
    Klicka på + Lägg till / + Add new. Välj sedan widgets och välj sedan vilken typ av widget ni vill skapa. Beroende på vilken integration ni vill visa upp behöver ni välja rätt widget i listan. Ni får då se vilka integrationer ni kan skapa en widget av. Klicka och välj den widget ni vill skapa.

2. Redigera inställningar
    När ni klickat på den widget ni vill skapa får ni möjlighet att redigera inställningarna för hur er widget visas. Ni kan då redigera speltid, vilka flöden som ska visas, hur länge vardera inlägg ska visas, hur inläggen ska se ut och hur bilderna ska placeras.

3. Namnge & spara
    Ge er widget ett enkelt och tydligt namn som kommer att synas i spellistan och välj en mapp som den skall sparas i.

4. Schemalägg & publicera
    I nästa steg får ni schemalägga när er widget skall visas. Läs mer om schemaläggning här. När schemaläggningen är klar är er widget redo att publiceras!

Alla widgets hittar ni genom att klicka på "+Lägg till" inne i en spellista.