Philips - Installation av PLAYipps mjukvara

Den här artikeln avser installation av PLAYipps mjukvara på en PHILIPS-skärm med inbyggd mediaspelare som stöds av PLAYipp.

Klicka här för att se alla skärmar som stöds av PLAYin

Innan vi kör igång!

PLAYipp rekommenderar att ni uppdaterar era skärmar till den firmware versionen länkad nedan innan ni installerar PLAYipps app. Nedan finner du länkar till firmware, var noggrann med att välja rätt firmware till den skärmmodell du har.

Firmwares
Modell  Detaljer Firmware
32BDL4050D

D-line 4050

32BDL4050D

FB10.04 & 1.314
43BDL4050D
49BDL4050D
55BDL4050D
65BDL4050D
32BDL4051D

D-line 4051

FB03.20 & 1.011
43BDL4051D
49BDL4051D
55BDL4051D

49BDL4150D

D-line 4150

(Uppdaterad version av 4050D)

FB04.04T & 1.126
55BDL4150D
65BDL4150D
75BDL4150D
86BDL4150D
98BDL4150D
42BDL5055P P-line FB06.01 & 1.301 & 1.301
42BDL5057P
49BDL5055P
49BDL5057P
55BDL5055P
55BDL5057P
10BDL3051T T-line 3051
Touch
3.03
43BDL4051T T-line 4051
Touch
FB10.04 & 1.314
55BDL4051T

Innan du installerar din skärm med PLAYipp måste du först ställa in rätt nätverk och klockslag för skärmen. Detta behöver göras för att mediaspelaren ska autentisera korrekt mot vår server och kunna ladda hem filer.

Philips-skärmar har vissa onödiga tjänster aktiverade som standard. Dessa är dock mycket lätta att inaktivera med hjälp av fjärrkontrollen. Ingen av dessa tjänster används av PLAYipp.

Deaktivera FTP server
Använd fjärrkontrollen och tryck HOME* 1 8 8 8
Du ser nu fyra större ikoner med beskrivningarna 'Inställningar', 'Appar', 'Nätverk', 'Hjälp'
Välj 'Inställningar' och tryck OK på fjärrkontrollen.
Välj 'Signage Display' och tryck OK. (navigera via pilknapparna på fjärrkontrollen)
Välj 'FTP' och tryck OK. Välj 'inaktivera' och tryck OK.
HOME = Knappen med en hus-ikon.
Deaktivera TeamViewer support
Använd fjärrkontrollen och tryck HOME* 1 8 8 8
Du ser nu fyra större ikoner med beskrivningarna 'Inställningar', 'Appar', 'Nätverk', 'Hjälp'
Välj 'Inställningar' och tryck OK på fjärrkontrollen.
Välj 'Signage Display' och tryck OK.
Välj 'TeamViewer support' och tryck OK.
Om checkboxen till höger är markerad, tryck OK för att avmarkera den.
HOME = Knappen med en hus-ikon.

Om du har du en T-line klicka här!

Vill du hellre installera via USB? Klicka här!

Guider för installation

För att installera PLAYipps mjukvara på din skärm från Philips behöver du endast följa stegen nedan. Installationen skiljer sig åt beroende på vilken skärmmodell du vill installera PLAYipp på så det är viktigt att du väljer rätt!

4150D, 4051D

För att installera skärmar från dessa modeller behöver du följa dessa steg:

1. Starta upp skärmen och välj språk.

2. Välj nätverkstyp och anslut till nätet.

3. Välj alternativet “Hoppa över” på sidan för Signage skärminställningar.

4. Välj alternativet “Hoppa över” på sidan för Klona mediafiler till interna.

5. Grattis! Du kan nu välja att avsluta den första guiden.

6. Tryck på knappen för Home och sen 1 + 8 + 8 + 8 på fjärrkontrollen.

7. Välj Appar och sedan Chromium.

8. Fyll sedan i webbadressen https://philips.playipp.com/ i webbläsaren på skärmen.

9. Webbsidan (https://philips.playipp.com/) kan detektera enhetstyp automatiskt för de flesta modeller, i annat fall visas en lista på möjliga enhetstyper där du själv får välja enhetstyp. Webbsidan kan t.ex. inte skilja mellan Philips 4150D och 4051D, där visas de två alternativa modellerna och du får välja mellan dessa två. För övriga 'okända' enheter visas andra möjliga modeller med inbyggda spelare från Philips.

För att välja ett alternativ använd nummerknapparna på fjärrkontrollen.

10. Tryck på OK på din fjärrkontroll för att starta nedladdningen.
    För att flytta fokus till texten behöver du trycka på knappen Adjust en gång. Texten "Tap OK on your remote..." kommer nu börja blinka på skärmen för att visa att fokus är rätt.

11. Tryck på OK-knappen för att ladda ned vår uppstarts-app.

12. Chromium kan komma att fråga om din tillåtelse till att ladda ned filer från denna sida. Välj “OK” för att fortsätta nedladdningen.
  13. En popup-ruta dyker upp längst ned på skärmen där du behöver acceptera nedladdningen av appen. Tryck på knappen Download.

För att få fokus på OK-Knappen behöver man först gå tillbaka ett steg i webbläsaren. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen. Tryck sedan pil-ned-knappen tills fokus hamnar på avbryt, sedan höger-pilknapp för att flytta fokus till Download-knappen. Tryck på OK för att gå vidare.

14. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner webbläsaren.

15. Välj Homescreen

16. Tryck in sifforna 1-8-8-8

17. Välj Storage

18. Välj Internal

19. Välj Download

20. Välj Öppna filen “com.playipp.bootstrap

21. Bekräfta sedan installationen genom att klicka på “öppna”.

22. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.

23. Nu startas PLAYipps uppstartsapp och laddar ned/installerar våra appar.

24. När installationen är klar kommer du tillbaka till filhanteraren.

25. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner filhanteraren.

26. Välj inställningar i menyn, välj Signage skärm, välj Source Settings, välj Anpassad App, välj Välj app, välj PLAYippLauncher och klicka sedan på Spara.

27. Klicka på Source knappen på fjärrkontrollen och välj Anpassad.

28. Ställ in energisparläge (Välj Home på fjärrkontrollen, sedan Avancerat val, välj sedan Energisparläge och välj Läge 3)

29. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner inställningarna.
  30. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

4550D, 3550Q

För att installera skärmar av dessa modeller behöver du följa dessa steg:

1. Starta upp skärmen och välj språk.

2. Välj alternativ för säkerhetsinställningar eller skippa detta steg.

3. Välj alternativet “Hoppa över” på sidan för Signage skärminställningar.

4. Välj nätverkstyp och anslut till nätet.

5. Välj alternativet “Hoppa över” på sidan för Klona mediafiler till interna.

6. Grattis! Du kan nu välja att avsluta den första guiden.

7. Tryck på knappen för Home och sen 1 + 8 + 8 + 8 på fjärrkontrollen.

8. Välj Appar och sedan Chromium.

9. Fyll sedan i webbadressen https://philips.playipp.com/ i webbläsaren på skärmen.

10. Webbsidan (https://philips.playipp.com/) kan detektera enhetstyp automatiskt för de flesta modeller, i annat fall visas en lista på möjliga enhetstyper där du själv får välja enhetstyp. Webbsidan kan t.ex. inte skilja mellan Philips 4150D och 4051D, där visas de två alternativa modellerna och du får välja mellan dessa två. För övriga 'okända' enheter visas andra möjliga modeller med inbyggda spelare från Philips.

För att välja ett alternativ använd nummerknapparna på fjärrkontrollen.

11. Tryck på OK på din fjärrkontroll för att starta nedladdningen.
    För att flytta fokus till texten behöver du trycka på knappen Adjust en gång. Texten "Tap OK on your remote..." kommer nu börja blinka på skärmen för att visa att fokus är rätt.

12. Tryck på OK-knappen för att ladda ned vår uppstarts-app.

13. Chromium kan komma att fråga om din tillåtelse till att ladda ned filer från denna sida. Välj “OK” för att fortsätta nedladdningen.
  14. En popup-ruta dyker upp längst ned på skärmen där du behöver acceptera nedladdningen av appen. Tryck på knappen Download.

För att få fokus på OK-Knappen behöver man först gå tillbaka ett steg i webbläsaren. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen. Tryck sedan pil-ned-knappen tills fokus hamnar på avbryt, sedan höger-pilknapp för att flytta fokus till Download-knappen. Tryck på OK för att gå vidare.

15. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner webbläsaren.

16. Välj Homescreen

17. Tryck in siffrorna 1-8-8-8

18. Välj Storage

19. Välj Internal

20. Välj Download

21. Öppna filen “com.playipp.bootstrap”

22. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.
  23. Nu startas PLAYipps uppstartsapp och laddar ned/installerar våra appar.

24. När installationen är klar kommer du tillbaka till filhanteraren.

25. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner filhanteraren.

26. Välj inställningar i menyn, välj Signage skärm, välj Source Settings, välj Anpassad App, välj Välj app, välj PLAYippLauncher och klicka sedan på Spara.

27. Klicka på Source knappen på fjärrkontrollen och välj Anpassad.

28. Ställ in energisparläge (Välj Home på fjärrkontrollen, sedan Avancerat val, välj sedan Energisparläge och välj Läge 3)

29. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner inställningarna.
  30. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

4050D, 5055P

För att installera skärmar av dessa modeller behöver du följa dessa steg:

1. Starta upp skärmen och välj språk.

2. Välj nätverkstyp och anslut till nätet.

3. Välj alternativet “Hoppa över” på sidan för Signage skärminställningar.

4. Välj alternativet “Hoppa över” på sidan för Klona mediafiler till interna.

5. Grattis! Du kan nu välja att avsluta den första guiden.

6. Tryck på knappen för Home och sen 1 + 8 + 8 + 8 på fjärrkontrollen.

7. Välj Appar och sedan Chromium.

8. Fyll sedan i webbadressen https://philips.playipp.com/ i webbläsaren på skärmen.

9. Webbsidan (https://philips.playipp.com/) kan detektera enhetstyp automatiskt för de flesta modeller, i annat fall visas en lista på möjliga enhetstyper där du själv får välja enhetstyp. Webbsidan kan t.ex. inte skilja mellan Philips 4150D och 4051D, där visas de två alternativa modellerna och du får välja mellan dessa två. För övriga 'okända' enheter visas andra möjliga modeller med inbyggda spelare från Philips.

För att välja ett alternativ använd nummerknapparna på fjärrkontrollen.

10. Tryck på OK på din fjärrkontroll för att starta nedladdningen.
    För att flytta fokus till texten behöver du trycka på knappen Adjust en gång. Texten "Tap OK on your remote..." kommer nu börja blinka på skärmen för att visa att fokus är rätt.

11. Tryck på OK-knappen för att ladda ned vår uppstarts-app.

12. Chromium kan komma att fråga om din tillåtelse till att ladda ned filer från denna sida. Välj “OK” för att fortsätta nedladdningen.
  13. En popup-ruta dyker upp längst ned på skärmen där du behöver acceptera nedladdningen av appen. Tryck på knappen Download.

För att få fokus på OK-Knappen behöver man först gå tillbaka ett steg i webbläsaren. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen. Tryck sedan pil-ned-knappen tills fokus hamnar på avbryt, sedan höger-pilknapp för att flytta fokus till Download-knappen. Tryck på OK för att gå vidare.

14. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner webbläsaren.

15. Välj Homescreen

16. Tryck in siffrorna 1-8-8-8

17. Välj File manager

18. Välj Storage

19. Välj Emulated

20. Välj mapp 0

21. Välj Download

22. Öppna filen “com.playipp.bootstrap”

23. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.
  24. Nu startas PLAYipps uppstartsapp och laddar ned/installerar våra appar.

25. När installationen är klar kommer du tillbaka till filhanteraren.

26. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner filhanteraren.

27. Välj inställningar i menyn, välj Signage skärm, välj Source Settings, välj Anpassad App, välj Välj app, välj PLAYippLauncher och klicka sedan på Spara.

28. Klicka på Source knappen på fjärrkontrollen och välj Anpassad.

29. Ställ in energisparläge (Välj Home på fjärrkontrollen, sedan Avancerat val, välj sedan Energisparläge och välj Läge 3)

30. Använd Bakåt-knappen på fjärrkontrollen för att stänga ner inställningarna.
  31. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.
4551T

För att installera skärmar från dessa modeller behöver du följa dessa steg:

1. Starta upp-skärmen

2. Välj alternativ för säkerhetsinställningar eller skippa detta steg.

3. Välj språk på skärmen.

4. Välj nätverkstyp beroende på vilket nätverk som finns tillgängligt.

5. Välj alternativet "Hoppa över" när du får välja "Signage skärminställningar"

6. Välj alternativet "Hoppa över" när du får välja att klona mediafiler.

7. Bilden "Installationen är slutförd" visas. Välj då Avsluta.

8. Öppna Inställningarna för Android.

9. Klicka på POWER (den runda knappen på skärmens baksida i det översta högra hörnet) + volym ned på baksidan av skärmen. (Standardlösenordet är 1234)

10. Välj Apps.

11. Välj Chromium.

12. Öppna upp adressen https://philips.playipp.com/ i webbläsaren på skärmen.

13. Välj eventuell enhetstyp. På vissa enheter kan skärmen själv känna av vilken enhetstyp som skärmen har.

14. Tryck meddelandet för att ladda ned vår uppstarts-app. Välj att acceptera att chromium får åtkomst till lagring på enhet och att installera filer. Alternativt väljer du att öppna appen direkt genom att klicka på open när filen laddats ned eller så följer du nedan steg:

15. Backa ut ur webbläsaren och gå tillbaka till huvudmenyn.

16. Välj Storage.

17. Välj Internal.

18. Välj download.

19. Välj Öppna filen “com.playipp.bootstrap”.

20. Bekräfta sedan installationen genom att klicka på “öppna”.

21. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.

22. Vår uppstarts-app startas nu, och laddar ned och installerar våra appar.

23. Backa ut ur webbläsaren.

24. Välj inställningar, välj Signage skärm, välj alternativet källinställningar, välj Anpassad app, Välj app, klicka på PLAYippLauncher och klicka därefter på Spara.

25. Starta om skärmen för att starta appen.

26. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

4151T

För att installera skärmar från dessa modeller behöver du följa dessa steg:

1. Starta upp-skärmen

2. Välj språk på skärmen.

3. Välj nätverkstyp beroende på vilket nätverk som finns tillgängligt.

4. Välj alternativet "Hoppa över" när du får välja "Signage skärminställningar"

5. Välj alternativet "Hoppa över" när du får välja att klona mediafiler.

6. Bilden "Installationen är slutförd" visas. Välj då Avsluta.

7. Öppna Inställningarna för Android.

8. Klicka på POWER (den runda knappen på skärmens baksida i det översta högra hörnet) + volym ned på baksidan av skärmen. (Standardlösenordet är 1234)

9. Välj Apps.

10. Välj Chromium.

11. Öppna upp adressen https://philips.playipp.com/ i webbläsaren på skärmen.

12. Välj eventuell enhetstyp. På vissa enheter kan skärmen själv känna av vilken enhetstyp som skärmen har.

13. Tryck meddelandet för att ladda ned vår uppstarts-app.

14. Backa ut ur webbläsaren och gå tillbaka till huvudmenyn.

15. Välj Storage.

16. Välj Internal.

17. Välj download.

18. Välj Öppna filen “com.playipp.bootstrap”.

19. Bekräfta sedan installationen genom att klicka på “öppna”.

20. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.

21. Vår uppstarts-app startas nu, och laddar ned och installerar våra appar.

22. Backa ut ur webbläsaren.

23. Välj inställningar, välj Signage skärm, välj alternativet källinställningar, välj Anpassad app, Välj app, klicka på PLAYippLauncher och klicka därefter på Spara.

24. Välj inställningar, välj alternativet Appar, klicka på PlayippLauncher, välj Behörigheter och sedan Aktivera Lagring.

25. Starta om skärmen för att starta appen.

26. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.

3051T

För att installera skärmar från denna modell behöver du följa dessa steg:

1. Starta upp-skärmen

2. Välj språk på skärmen.

3. Välj nätverkstyp beroende på vilket nätverk som finns tillgängligt.

4. Välj alternativet "Hoppa över" när du får välja "Signage skärminställningar"

5. Välj alternativet "Hoppa över" när du får välja att klona mediafiler.

6. Bilden "Installationen är slutförd" visas. Välj då Avsluta.

7. Öppna Inställningarna för Android:

8. Klicka på POWER (den runda knappen på skärmens baksida i det översta högra hörnet) + volym ned på baksidan av skärmen.
    (Standardlösenordet är 1234)

9. Välj Apps.

10. Välj Chromium.

11.  Öppna upp adressen https://philips.playipp.com/ i webbläsaren på skärmen.

12. Backa ut ur webbläsaren och gå tillbaka till huvudmenyn.

13. Välj Apps.

14. Välj File Manager/Filhanteraren.

15. Välj Storage.

16. Välj Emulated.

17. Välj 0.

18. Välj Download.

19. Öppna filen “com.playipp.bootstrap”.

20. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.

21. Tryck meddelandet för att ladda ned vår uppstarts-app.

22. En ny popup-ruta visas där du behöver välja att öppna/starta den nya nedladdade appen.

23. Fokus får du genom att trycka på Pil-Ned-knappen ett par gånger.

24. Ny popup-ruta i fullskärmsläge visas, bekräfta installation av appen genom att trycka på knappen Install längst ned till höger.

25. Vår uppstarts-app startas nu, och laddar ned och installerar våra appar.

26. Backa ut ur webbläsaren.

27. Välj inställningar, välj Signage skärm, välj alternativet källinställningar, välj Anpassad app, Välj app, klicka på PLAYippLauncher och klicka därefter på Spara.

28. Välj inställningar, välj alternativet Appar, klicka på PlayippLauncher, välj Behörigheter och sedan Aktivera Lagring.

29. Välj inställningar, välj Signage Display, välj Boot on Source, välj input och välj Custom App.

30. Starta om skärmen för att starta appen.

31. Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.