Samsung - Installation av PLAYipps mjukvara

Denna artikel handlar om hur man uppdaterar och installerar PLAYipps mjukvara på en Samsung skärm med inbyggd mediaspelare, Samsungs SSSP3 - SSSP4 serie.

Välj att installera skärmen med antingen enbart fjärrkontrollen eller så kan du även koppla in ett tangentbord för att snabbare kunna välja och knappa in uppgifter.

OBS!
Kontrollera först vilken skärmserie du har för att hitta rätt guide. Du hittar en lista med alla skärmmodeller som stöds här.

Innan du installerar din skärm med PLAYipp måste du först ställa in rätt nätverk och klockslag för skärmen. Detta behöver göras för att mediaspelaren ska autentisera korrekt mot vår server och kunna ladda hem filer.

Installationsguide

SSSP6 SSSP4 & SSSP5 SSSP3
  1. Välj språk
  2. Välj bildskärmsorientering
  3. Stäng av autoavstängning
  4. Anslut till nätverk
  5. Sätt datum och klocka
  6. Välj att spela via URL-startare
    Om du inte hittar URL-startaren följ dessa steg:
    - Välj System menu.
    - Välj Play via.
    - Välj URL Launcher Settings.
  7. Knappa in URLen: https://samsung.playipp.com
    (se till att det är små bokstäver i adressen)
  8. Döp om enheten om ni vill att den skall heta något speciellt på nätverket.
    Gå annars vidare med standardnamnet.
  9. Starta URL-Startare
  10. PLAYipps mjukvara installeras och uppdateras.
  11. Stäng av skärmen och klicka sedan Mute 182 power på fjärrkontrollen.
  12. Navigera till: Control > Sub Option, och aktivera sedan därifrån inställningen “Fast Boot in Production”.
  13. Starta om skärmen
  14. Vid uppstart skall tre gröna cirklar visas om mediaspelaren har internetaccess. Visas tre röda cirklar har inte mediaspelaren internetaccess. Klicka här för att följa våran guide för felsökning.

Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.screenshot.png

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.