Samsung - Installation av PLAYipps mjukvara

Denna artikel handlar om hur man uppdaterar och installerar PLAYipps mjukvara på en Samsung skärm med inbyggd mediaspelare, Samsungs SSSP3 - SSSP4 serie.

För smidigare installation koppla in ett tangentbord i skärmen för att snabbare kunna välja och knappa in uppgifter, fjärrkontrollen går även att använda samtidigt.

OBS!
Kontrollera först vilken skärmserie du har för att hitta rätt guide. Du hittar en lista med alla skärmmodeller som stöds här.

Installationsguide

SSSP6, SSSP4 & SSSP5, SSSP3
  1. Välj språk
  2. Välj bildskärmsorientering
  3. Stäng av autoavstängning
  4. Anslut till nätverk
  5. Sätt datum och klocka
  6. Välj att spela via URL-startare
  7. Knappa in URLen: https://samsung.playipp.com
    (se till att det är små bokstäver i adressen)
  8. Döp om enheten om ni vill att den skall heta något speciellt på nätverket.
    Gå annars vidare med standardnamnet.
  9. Starta URL-Startare
  10. PLAYipps mjukvara installeras och uppdateras.
  11. Stäng av skärmen och klicka sedan Mute 182 power på fjärrkontrollen.
  12. Navigera till: Control > Sub Option, och aktivera sedan därifrån inställningen “Fast Boot in Production”.
  13. Starta om skärmen
  14. Vid uppstart skall tre gröna cirklar visas om mediaspelaren har internetaccess. Visas tre röda cirklar har inte mediaspelaren internetaccess. Klicka här för att följa våran guide för felsökning.

Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.screenshot.png

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.