Samsung - Installation av PLAYipps mjukvara

Denna artikel handlar om hur man uppdaterar och installerar PLAYipps mjukvara på en Samsung skärm med inbyggd mediaspelare Samsungs SSSP3 - SSSP4 serie.

För lättare installation koppla in ett tangentbord i skärmen för att snabbare kunna välja och knappa in uppgifter, fjärrkontroller går även att använda samtidigt.

OBS!
Kontrollera först vilken skärmserie du har för att hitta rätt guide. Du hittar en lista med alla skärmmodeller som stöds här.

Installationsguide

SSSP3SSSP4 & SSSP5SSSP6
  1. Starta upp skärmen och gå genom steg 1-8.
  2. Välj autopower off = off
  3. Ange ett trådlöst eller trådat nätverk.
  4. Sätt datum och klocka
  5. Knappa in URLen: https://samsung.playipp.com
  6. Döp om enheten om ni vill att den skall heta något speciellt på nätverket.
    Gå annars vidare med standardnamnet.
  7. Efter nerladdningen av PLAYipps programvara är klar, klicka på URL launcher.
  8. Vid uppstart skall 3 gröna cirklar visas om mediaspelaren har internetaccess. Visas tre röda cirklar har inte mediaspelaren internetaccess. Klicka här för att följa våran guide för felsökning.

Om mediaspelaren är aktiverad i PLAYipp manager så kommer innehållet som skall visas laddas ner och sedan visas på skärmen. Är den inte aktiverad i PLAYipp manager så visas aktiveringskoden på skärmen.screenshot.png

Läs i Aktivera mediaspelare med aktiveringskod för att se hur du aktiverar din mediaspelare.