Välkommen till ditt företags Wiki - Hemmet för alla frågor & svar

Det här är en fantastisk plats där hela företagets samlade kompetens kan finnas till alla medarbetares förfogande. Här kan du skapa artiklar på alla ämnen som känns nyttiga för dina kollegor att ta del av. När artikeln är skriven kan du tagga artikel med olika taggar eller lägga den i valfri kategori och även stjärnmarkera så alla enkelt kan hitta vad de letar efter.

Denna guide visar hur du arbetar i wikin via din dator.

Saknar du artiklar som du skapat? Kika under kategorin Uncategorized, där hamnar nämligen alla artiklar som inte har placerats i någon kategori.

Wiki på din dator Wiki i din mobil

Företagets Wiki

Överst på sidan hittar du sökfunktionen. Här kan du snabbt söka efter den typ av innehåll du letar efter. Så fort du börjar skriva så kommer förslag på resultat dyka upp i listningen nedanför.

Under sökrutan hittar du alla kategorier som skapats. Överst på sidan hittar du knappen till wikins startartikel. Den leder till den första artikeln som du får med dig från start. Här kan du välja att välkomna medarbetare eller lägga en introduktion till företagets wiki.

Under startartikeln hittar du Pinned by admin. Under denna kan du som är admin välja att fästa wiki-artiklar med innehåll som dina medarbetare behöver ta till sig och snabbt ha tillgänglig. Det kan då vara både artiklar och hela kategorier. Att pinna en artikel eller kategori skapar en genväg till det innehåll du som admin anser viktigt för dina medarbetare är viktigt att ta del av. Det kan då röra sig om till exempel personalhandboken eller hur man tidsrapporterar.

I den högra menyn finner du dina egna favoritmarkerade artiklar, dessa är individuella och kan vara olika för alla Connect-användare.

Skapa kategori

Under Pinned by admin hittar du kategorier. Dessa kan du som admin skapa själva och strukturera upp innehållet i ert företags wiki. För att lägga till en kategori klickar du på plustecknet och sedan får du namnge din nya kategori.

Möjligheten till att skapa kategorier och artiklar är styrda av vilka rättigheter du har som användare i PLAYipp Connect. Har du inte möjlighet att skapa kategorier eller artiklar så kontakta din företagsadmin. De kategorier som ligger under Pinned by admin är det endast företagsadmin som kan redigera och lägga till.

För att lägga till en kategori klickar du på plustecknet och sedan får du namnge din nya kategori.

När du gjort detta är du redo att publicera din kategori och fylla den med kul innehåll. Du kan strukturera upp innehållet med olika underkategorier. För att lägga till en underkategori går du först in i den kategorin du vill skapa en underkategori i och klickar på plusset. Du får då namnge den och sedan klicka på skapa. Nu är din nya underkategori redo att börja användas!

Skapa underkategori

För att skapa en underkategori går du först till den mapp du vill skapa en underkategori i och klickar på Ny. Välj sedan “skapa underkategori”. Du får då namnge den och sedan klicka på skapa. Nu är din nya underkategori redo att börja användas!

Du kan även lägga till en underkategori via menyn direkt till vänster.

Skapa ny artikel

För att lägga till en ny artikel klickar du på Ny i det högra hörnet. Du får då välja mellan att börja med en tom artikel eller skapa en kopia från en befintlig artikel som du kan redigera utan att det påverkar originalet.

Vill du redigera kategorin klickar du på pennan längst till vänster. Vill du radera kategorin klickar du bara på ikonen för papperskorgen. Det går inte att radera en kategori när den har artiklar i sig.

När du skapar en ny artikel får du först lägga till Rubrik på artikeln och välja vilka taggar som artikeln ska ha. I denna editor kan du sedan lägga till massor av olika typer av innehåll som text, bilder, bifogade filer, länkar till andra wiki artiklar och länkar till annat typ av innehåll.

När du är klar med din artikel klickar du bara på Publish article och då kan alla ta del av din artikel!

Töm papperskorgen

Artiklar som inte placeras i någon kategori kommer att hamna i en mapp som heter Okategoriserad. Längst ned i den högra menyn hittar du papperskorgen.

Skulle det vara så att du råkat radera en kategori eller artikel? Ingen fara. Klicka på Papperskorgen, klicka sedan på de tre prickarna på den artikel eller kategori och då kan du välja att antingen återställa artikeln eller radera den permanent. Vill du tömma papperskorgen helt så klickar du bara på Töm papperskorgen.