Vad blir det för mat?

Det är väl den ständiga frågan? Snabbt och enkelt kommer ni kunna svara på den frågan när ni visar upp er smarriga meny på PLAYips digitala informationsskärmar. Restaurangmenyer är en perfekt funktion för att visa upp matmenyer på era skärmar. Funktionen fungerar lika bra för både dagens lunch som för Á la carte.

Är ni intresserade av att använda denna funktion på era digitala informationsskärmar? Kontakta vår support så hjälper de er igång!

Lägg till restaurang

Här väljer ni namn, valuta, serveringsdagar, standardpris och information för restaurangen. Ni kan även lägga till flera menyer om ni t. ex. har en Á la carte meny.

Lägga till rätter

För att lägga till rätter för er restaurang så klickar ni på restaurangens namn till vänster i Restaurang-kolumnen. Välj sedan den meny ni vill lägga till rätter på. För Lunchmeny så visas den nuvarande veckan högst upp. Ni kan välja att lägga till rätter flera veckor i förväg om så önskas.

Välj den vecka ni vill lägga till rätten på, och lägg till rättens namn och beskrivning i rutan nedanför dagen. Standardpriset som sattes under skapandet av restaurangen kommer att tilldelas rätten. Vill man justera priset på en specifik rätt så ändrar man det i fältet bredvid rättens namn.

Har ni återkommande rätter för samtliga dagar i veckan så lägger ni till dessa längst ner under "Varje dag denna vecka". Dessa rätter kommer då visas på samtliga dagar.

Publicera Restaurangmenyn till skärm

När ni känner er klar med er meny är det dags att publicera den till er digitala informationsskärm. För att göra detta behöver du bara följa stegen här nedan:

1. Välj layout och yta
    Först väljer ni vilket layout och yta som Restaurangmenyer ska visas på. Detta gör man genom att klicka på Publicera i menyn och klicka in på den layout och yta som man vill använda sig av.
  2. Välj widget
    När ni valt en yta så klickar ni på "+ Lägg till"-knappen. Välj sedan Widgets och vilken typ av widget ni vill skapa. I detta fall väljer ni Lunch.widget_tenants_swe.png
  3. Välj mall
    Det finns två mallar att välja på för Restaurangmenyer. Lunchmeny och Á la carte. Väljer man Lunchmeny så visar den rätter för samtliga dagar under veckan. Väljer man Á la carte så visar den rätter från exempelvis en Á la carte meny där rätterna inte är dagsbaserade.
  4. Redigera inställningar
    När ni valt en mall så kommer ni till inställningar. Här får ni möjlighet att redigera inställningarna för hur er widget visas. Ni kan då välja namn på menyn och vilka menyer som ska visas. Det går att lägga till flera menyer i samma widget. Klicka sedan på "Nästa steg"

5. Namnge & spara
    Ge er widget ett enkelt och tydligt namn som kommer att synas i spellistan och välj en mapp som den skall sparas i. När ni är klar klickar ni på "Gå vidare till schemaläggning"

6. Schemalägg & publicera
    I nästa steg får ni schemalägga när er widget skall visas. Läs mer om schemaläggning här. När schemaläggningen är klar är er widget redo att publiceras!