Om ni redan skapat skärmplatser och layouter sedan tidigare och ni känner att ni har koll på er skärmstruktur kan ni med fördel välja att aktivera era nya skärmar direkt från skärmlistan.

Det finns två alternativ för att aktivera skärmar direkt från skärmlistan. Du kan välja mellan att "Aktivera nu" och "Förbered för installation".

Skärmlistan hittar du i huvudmenyn under Skärmar och väljer sedan Skärmlista.

Aktivera nu

Välj "Aktivera nu" om ni har skärmar som är redo att aktiveras och som ni har aktiveringskoden till.

Fyll först i aktiveringskoden som visas på skärmen.

Skriv sedan in ett skärmnamn för skärmen och välj plats och layout. Ni kan även aktivera flera skärman samtidigt genom att klicka på "Lägg till fler".

När ni känner er nöjd med skärmnamn, plats och layout klickar ni på "Lägg till skärm" skärmen kommer då att läggas till i er skärmlista och börja visa layoutens innehåll inom en kort stund.

Obs. Installation och aktiveringskoderna på bilderna är bara exempelkoder.

Förbered för installation

Är inte era skärmar aktiverade ännu, kanske ni väntar på en installatör? Då kan ni fortfarande förbereda skärmarna genom att namnge och välja plats och layout före installationen. Skärmarna kommer då att få en installationskod som installatören skriver in tillsammans med aktiveringskoden. Då kommer skärmarna att börja visa den layout ni valt.

Klicka på "Förbered för installation" och skriv in namn på era skärmar, välj sedan den plats och layout ni vill använda er av. Klicka på "Lägg till fler" om ni vill lägga till flera skärmar.

Välj sedan vilka email-adresser som ska få dessa installationskoder. Det kan vara bra att skicka ut detta mejl till den installatör som sätter upp skärmarna. Email-adresserna separerar man med ett kommatecken.

När ni känner er nöjda med val av plats och layout samt de personer som ska få mail angående installationskoderna klickar ni på "Lägg till skärm"

Efter ni har sparat skärmar som är förberedda för aktivering så kommer de att finnas tillgängliga i skärmlistan under "Inväntar aktivering", här ser ni skärmnamn, plats, layout samt installationskoden för skärmen som används för att aktivera skärmen när den är redo.

Aktivera skärmar med installationskoden från email

I mejlet med installationskoder som skickas till de personer lades till i steget ovan "Förbered för installation" så visas installationskoder, skärmnamn, plats och layout för skärmarna som aktiverades med hjälp av "Förbered för installation".  Installationskoderna i mejlet använder du för att aktivera skärmar i nästa steg. För att börja aktivera skärmar så klickar du på "Aktivera dina skärmar här".

Aktivera skärm

När du klickat på "Aktivera dina skärmar här" kommer du till själva aktiveringssidan. Här skriver du in installationskoden du fick i mejlet, samt aktiveringskoden som du ser på skärmen.

När ni fyllt i Installationskod och Aktiveringskod så klickar ni på "Aktivera"
Då kommer en sammanfattning på er installation visas, säkerställ att skärmnamn, plats och layout ser korrekt ut. Klicka sedan på "Ja".

Ni har nu aktiverat skärmen, och den kommer att visa den valda layouten efter en kort stund.
Har ni flera skärmar klickar ni på "Aktivera en till skärm" och följ samma steg som ovan.