Steg 2. Aktivera din skärm eller mediaspelare med aktiveringskod

När man har installerat sin skärm eller mediaspelare så måste den aktiveras till kontot i PLAYipp manager. Detta görs genom en aktiveringskod som kommer upp på skärmen. Aktiveringskoden skriver du sedan in i ditt konto i PLAYipp manager, om man som användare har de rättigheterna i PLAYipp manager. Om man inte har de rättigheterna så måste man ta kontakt med personen som är admin på PLAYipp kontot.

OBS!

Aktiveringskoden är endast giltig i två timmar. Efter två timmar byts den ut mot en ny kod och den gamla koden går då inte att använda längre. Då kan man behöva starta om skärmen eller mediaspelaren för att få fram den nya aktiveringskoden.

Aktivering av skärm eller mediaspelare

Börja med att logga in på ditt konto i PLAYipp.

Klicka här för att komma till inloggningssidan.

Om du inte har ett konto så kan du skapa ett demokonto här

Om din organisation redan har ett konto i PLAYipp så måste du prata med en admin hos er så får hen skapa ett användarkonto till dig.

1. Klicka på skärmar och välj lägg till ny skärm.

2. Ge platsen ett namn och en adress
    Adressen används för att hämta platsdata för vissa widgets till exempel väder.

3. Välj den skärmlayouten du vill använda.
    Välj från befintliga skärmlayouter eller skapa en ny.
    Du kan läsa mer om hur du hanterar och skapar skärmlayouter här

4. Välj grupper till din nya skärmplats.
    Genom att gruppera skärmplatserna kan man på ett enkelt sätt få ut samma budskap till flera skärmar. Om du lägger in flera skärmplatser i en skärmgrupp så behöver du bara publicera budskapet en gång i skärmgruppen. Då får alla skärmplatser som är med i den skärmgruppen det objektet.
  5. Aktivera mediaspelare till din skärmplats.
    Klicka på aktivera ny spelare och skriv sedan in aktiveringskoden som visas på skärmen. OBS! Aktiveringskoden är endast giltig i två timmar. Efter två timmar byts den ut mot en ny kod och den gamla koden går då inte att använda längre. Då kan man behöva starta om skärmen eller mediaspelaren för att få fram den nya aktiveringskoden.

Aktivering klar!

Nu är spelaren aktiverad och kommer att börja synka och ladda ner materialet mot skärmplatsen som du valde.